Goe begonnen is half gewonnen

Het jaar is nog maar juist begonnen of ik knal hier al het schoonste bloemeke dat ge in mijnen hof kunt vinden op ’t interwebs ; Mijnen toverhazelaar of voor wie een mond vol wil Hamamelis Intermedia ‘Jelena’, staat er weer eens prachtig bij en dat nu toch al 2 weken.  Schoon hé! Ons Diane daarentegen ligt nog in winterslaap, allé winter is nu niet echt het goede woord maar ge snapt wat ik bedoel hé.  Ons Livia daarentegen laat ook al haar pluimen zien, alleen heeft ze zo genen schonen groene achtergrond van mijne pelouse.  Man ge moet op nogal wat letten hoor als ge schoon foto’s wilt trekken, of zouden die echte dan gewoon ne groenen doek op de grond leggen? En nu ben ik eens benieuwd naar wie zonder terug te kijken naar de foto’s dat vliegske heeft zien zitten.  Aha wie o wie.  Eigenlijk is zo’n toverhazelaar een echte insectenmagneet 😉  Maar er zijn ook nog ander bloemekes; winterkamperfoelie bijvoorbeeld.  Met zijn fijne bloemekes stelt ie weinig voor maar wat een zalige geur! Wat denkte ben ik het jaar goe begonnen?

14 gedachten over “Goe begonnen is half gewonnen

 1. Pingback: Tuin-, dier- en bakplezier | natuurlijk-rijk

 2. Deze zaaide ik ergens in november in de serre, maar binnen kan natuurlijk ook, dat doe ik soms ook wel, nog merci voor ’t compliment!

 3. Zalig zoveel info! Een bron van inspiratie. Zaai jij de sla in keuken of woonkamer voor of kan dat nu ook in de serre? Groetjes!

 4. @Janneke; hihi heel toevallig 😉
  @Isis; het kan ook aan mij liggen hoor!
  @Heidi; bij ons staat de kornoelje er nog kaal bij!
  @Menck; zo zijn we he 😉
  @fruitberg; ’t is Livia, mijn Madame zo oneerbiedig aanspreken 😉
  @Marian; ik stel mijn mening weeral bij se 😉
  @Elisa; thx
  @Zem; jammer voor je, maar dan geniet je hier maar!
  @Helma; vannacht vorst, oei oei voor die zomerbloeiers ;-(

 5. Echt prachtige plaatjes van deze toch wel bijzondere bloemen.
  Winter is het niet want zelfs mijn zomerbloeiers staan nog in de bloemen!!!????
  Heel fijn weekend nog 🙂

 6. Die Livia mét uitgekiende achtergrond is wel een bijzonder mooie foto geworden.
  Wat zijn de hamamelissen toch mooi, ik kan er hier helaas geen geschikte plaats voor vinden.

 7. Heel goed begonnen zou ik zeggen! Beste wensen voor ’t nieuwe jaar nog trouwens en kijk nu al uit naar nog meer moois en lekkers uit je tuin dit jaar.
  En ja, die pelouse geeft een mooie achtergrond, vind ik ook altijd handig 😉 maar de donkere achtergrond voor die toverhazelaar met de fantastische bruinrode bloemen vind ik toch ook héél goed passen hoor! Sjieke foto, beetje mysterieus zelfs, bijzondere sfeer, ja, ik vind zo’n donkere achtergrond toch ook altijd heel erg mooi. Nog eens, heel goed begonnen dus!
  Marian

 8. Hier gaat het vuurwerk ook beginnen. Daphne bholua, Lonicera frangatissima, Chimonantus praecox én de toverhazelaar (een sterk geurende variëteit) staan allen in de startblokken om te bloeien. De viburnum farreri is hier al uitgebloeid wegens nog erg klein.
  Ook de andere planten zijn allemaal nog erg klein (en de Daphne bholua gaat waarschijnlijk deze (natte) winter niet overleven), maar ik ben toch enthousiast.

  Die Licia is wel een echte mooie, trouwens

 9. Niks beter dan het jaar kleurrijk in te zetten. Te onzent bloeit nu ook de Viburnum farreri volop en zulks is eveneens een geurfestijn.

 10. Absoluut goe begonnen! Ik heb gisteren ook een wandelingetje gemaakt, en de winterkamperfoelie geurt hier ook heerlijk! Straks nog eens gaan kijken of de kornoelje al helemaal openstaat.

 11. ik wist niet eens dat dat bestond, winterkamperfoelie! mijn jaar is in elk geval al goed begonnen met dat ik dat bijgeleerd heb 🙂
  en persoonlijk zie ik liever de rode toverhazelaar met donkere achtergrond. maar ja, wie ben ik hé 🙂

 12. Wat leuk en een toeval dat we hetzelfde onderwerp hebben gekozen. Je hebt er een heerlijke geniet post van gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *