Over ons

Ik ben Rob, de fiere papa van een tiener en een puber; dochterlief is 10 jaar en zoonlief 15. Samen beleven wij de grootste avonturen in onze tuin; het buitenleven vinden wij super! Mijn Madame is hier in huis de creatieve duizendpoot. Ze kookt met de groenten uit onze moestuin. En plukt regelmatig prachtige boeketten voor onszelf of om weg te geven recht uit de tuin. Maar deze blog gaat toch in de eerste plaats over onze tuin; een ecologische tuin. Met een siertuin, moestuin, bloemenweide, bloemenakker en 3 prairie-borders en nog veel meer. Ook onze dieren mag ik niet vergeten! Het is geweldig om leven in de brouwerij te hebben. Op ons erf hebben wij 3 houtlandschapen en 2 kippen.  Met deze blog hoop ik julie te inspireren om te zorgen voor meer natuur in je eigen tuin; van waardeplanten planten voor vlinders tot nestkastjes bouwen voor solitaire bijen. Van snoeihout maak je een takkenwal dat een geweldig schuilparadijs is voor tal van dieren. Met water in de tuin, zelfs een kleine drinkschaal breng je heel wat extra leven in de tuin. Stapelmuurtjes van afgedankte stenen vormen een veilig onderkomen voor tal van dieren, zeker in de winter, … . Ook een doordachte plantenkeuze is erg belangrijk. Wie leven in zijn tuin wil plant dus enkelvoudige bloemen; want die zorgen voor stuifmeel en nectar en de insecten die zo worden aangetrokken trekken op hun beurt dan weer andere dieren aan. Denk allereerst aan onze inheemse planten, dat zijn planten die in ons eigen land in het wild groeien en zich aldaar kunnen handhaven, maar ook tal van uitheemse soorten hebben hun natuurwaarde al bewezen. Interessante planten zijn zij die de dieren voedsel in de vorm van blaadjes, nectar of bessen verschaffen. En natuurlijk tuinier je gifvrij! Bestrijdingsmiddelen zijn niet alleen schadelijk voor de natuur en voor het milieu maar ook voor onze eigen gezondheid.

Het is altijd leuk als je een reactie achterlaat.
Mocht je me persoonlijk willen contacteren dan kan dat via facebook of instagram.
Wil je deze blog nog gemakkelijker kunnen volgen dan kan je terecht op mijn facebookpagina; like “natuurlijk rijk”of op instagram.

Ik wil je graag bedanken voor je bezoek en hoop dat je hier een fijne tijd hebt beleefd. Graag zie ik je een volgende keer terug.

Hartelijke groeten Rob van natuurlijk-rijk.be

17 gedachten over “Over ons

 1. Hoi Claudia, ik heb weer een heleboel zaden verzameld maar ben er over aan het denken om een kleine online-shop te beginnen op de blog.

 2. Hoi, mijn schoonvader is al jaren op zoek naar sperziebonen “Mentos” (ja zoals de snoepjes). Weet je toevallig of er iemand nog enkele zaden overheeft om hem daar plezier mee te doen?
  Leuke blog trouwens!

  Groeten,
  Domien

 3. Super blog! Ik volg jullie al jaren. Zo’n mooie tuin en zo’n creatieve ideeën. Doe zo voort! Heb net ook m’n eerste schuchtere stapjes in ‘Blogland’ gezet. Zin om eens te komen piepen?

 4. Hey,

  Als gepassioneerd tuinierster kan ik een blog over ecologisch tuinieren met respect voor de natuur alleen maar toejuichen. Ik heb sinds kort ook mijn eigen blog gemaakt over tuinieren en tuindesign. Hiermee probeer ik op een laagdrempelige manier mensen te inspireren om te kiezen voor een ecologische tuinafsluiting (kiezen voor inheemse struiken, tuinafsluitingen kiezen die egeltjes kunnen doorlaten,…). Als je wil kan je een kijkje nemen op mijntuinafsluitingen.be :-). Alvast bedankt voor je leerrijke blog!
  Jolien

 5. Dat lijkt een prachtige tuin,
  en inspirerend; waar zitten jullie?
  Mooie groentes zie ik al, en heerlijk fruit..

 6. Hoi,

  Met veel interesse heb ik je blog gelezen en heb daarom een verwijzing naar je blog gemaakt op mijn tuinblog http://deboon.blogspot.nl. Wellicht vind je het leuk/interessant om een linkje terug te maken onder het kopje “meer blogplezier vind je hier”.

  Alvast bedankt en ga door met dit goede werk 😉 !

  Groetjes,
  Kees de Boon
  twitter @keesdeboon

 7. Graag vriend worden,eens wat woorden wisselen of gewoon ons zelf zijn…

 8. beste …. (kon je naam niet vinden). Ik vind het leuk je bestaan via facebook te hebben gevonden. Ik ben (vanuit Deventer) bezig met overeenkomstige zaken als jij: de leefomgeving enthousiast en met liefde presenteren. Het bemoedigt mij mensen te treffen die dit enthousiasme delen. Mooi werk, hou vol fiere papa, je zult later ook via je kinderen de vruchten plukken. Ik zie er naar uit jouw nieuws uit Vlaanderen te volgen…
  Sjon Heijenga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *