Seeds of love

Onlangs zag ik mijn zadenkast en dacht bij mezelf, daar moet dringend eens opgeruimd worden.  En zo gezegd, zo gedaan, maar daar rees al snel het volgende probleem, wat ga ik met al die zaden doen!  Zaaien, weggeven, gelukkig verscheen daar een geweldig initiatief op het internet van a little bit of Paradise!

De opzet is heel simpel, het is de bedoeling dat je zaden aanbiedt van ten minste 3 soorten bloemen of groenten aan andere mensen die deelnemen aan Seeds of Love.  Andere deelnemers kunnen zich kandidaat stellen voor jouw zaden en je loot er dan 1 of meerdere uit die je zaden winnen. Uiteraard kan je ook bij alle andere kandidaten zelf aanvragen doen voor zaden en je kan dus heel wat zaadjes bijeenkrijgen op die manier. Je hoeft ook geen blog te hebben, via facebook kan het ook. Het startschot is al gegeven en de actie wordt afgesloten op 23 januari.

Op de foto zie je  Linaria purpura ‘Canon J.Went’, de roze Geranium is G. endressi ‘Wargrave Pink’ en blauwe is een Geranium Brookside.  Dat zijn dus allemaal zaden waar ik al zeker aan wil geraken want op mijn pinterest schreef ik al dat dat gewoonweg een sublieme combinatie is.

Mijn aanbod bestaat uit; my seeds are;
muskuskaasjeskruid/Malva Moschata
cultivar margriet/Leucanthemum x Superbum
zonnehoed/Echinacea Purpurea kogeldistel/Echinops Ritro
Jakobsladder/Polemonium Caeruleum
stokroos rose/Alcea Rosea
stokroos paars/Alcea Rosea ‘Pleniflora’
scharlei/Salvia sclarea
dagkoekoeksbloem/Silene dioica
lampionplant/Physalis alkekengi
zonnebloemen/Helianthus annuus Voor de moestuin/jardin potager;
afrikaantjes/Tagetes
Oost-Indische kers/Tropaeolum majus en sierpompoen kein en groot/Cucurbita pepo grand et petit.

Dus zit er wat tussen naar je goesting en doe je mee aan Seeds of Love dan kan je hieronder een reactie achterlaten, en anders ook hoor 😉  Interesse? bekijk dan ook zeker even de facebook pagina van seeds of love!

32 gedachten over “Seeds of love

 1. Pingback: Smullen uit de tuin | natuurlijk-rijk

 2. Pingback: Dank u, Merci, Thank you | natuurlijk-rijk

 3. Olala, dank je wel natuurlijk-rijk, dat wordt genieten deze zomer (ik doe mijn best om de zaadjes en plantjes goed te verzorgen)!

 4. I send some seeds to; Maria Frau, Stephanie Holmière, Simonetta Chiarugi, Lydie Mailloux, Chantal Van Buyten, Sofie Noppe, Gonda Grammet and Eddy Ceyssens, hove fun with it and sorry for the others 🙁

 5. Ciao
  I’m Simonetta, nice to meet you on SOL 2014!
  My number is 127 and I’m interesting for the Silene dioica.
  Thanks
  simonetta

 6. Hello!
  I’m Tiziana, nice to meet you on SOL 2014! 🙂
  I’m number 41 and I’m interesting for the Silene dioica.
  I thank you for this chance!
  Hugs!
  Titty

 7. Bonjour , good morning,
  my number is 38, i like the polemonium caeruleum and the salvia sclarea.
  thank you , have good time. christian the gardener

 8. Hmmmm…. kennelijk heb ik deze gemist Natuurlijk-rijk!
  Als ik al deze bloemetjes zo zie dan mag het ter plekke voorjaar zijn hahahaha…
  Groetjes, Helma

 9. Good morning. grey morning, so colors of yours flowers are welcome to begin the WE. my number is 95. Stephanie- Le cabanon fleuri

 10. Waw, bedankt om deze site kenbaar te maken! Wij kenden dit project nog niet. En jullie eigen foto’s maken het helemaal af!

 11. Hallo!
  Ik ben Nr 49 en ik zou graag proberen Silene dioica te krijgen!!!!
  Gooie avond!!!
  Chantal

 12. Hello, A great choice to hope from. My number is 97. I really like the leucanthemum and Silene. Kind regards to you Sir!

 13. Dag, Het is de eerste maal dat ik effectief iets neerpen op jouw blog, maar ik volg je natuurlijk al langer via FB-versus-blog. In jouw lijstje heb je mij verrast met de Jakobsladder (wat ik nog niet kende). Ik neem graag deel om wat zaadjes te winnen van jouw zonnehoed, kogeldistel en Jakobsladder. Doe vooral zo verder met de blog (dat is genieten voor de lezer 🙂 ), en geniet zelf nog van de SOL! Ik ben n° 5.

 14. Heel leuk idee…ik heb helemaal geen bloemenzaadjes meer. Ik heb vorig jaar, alles wat er nog lag gemengd en samen met mijn kleinzoon gezaaid. Aan de voorzijde van het huis, omdat die even braak ligt. Want ja, we kunnen niet alles tegelijk he!! Ze hebben het goed gedaan, zo goed dat ik zelfs zakjes zaad ga bestellen van sommige soorten!!

 15. Bonsoir, je suis le n 28 je vais tente ma chance pour mauve musquée. Bonne soirée

 16. Knap initiatief. Ik ben zelf niet zo’n zaaier, en niet direct een zaadverzamelaar.

  Ik heb me zopas bloemzaad aangekocht bij Vreeken’s en ik ga daar al eens proberen iets van te maken. Succes bij jouw pogingen iig

 17. Bonjour, je n’écris pas les langues étrangères et j’espère que tu voudras bien m’en excuser. Je suis le n° 7 et la Silene dioica m’intéresse beaucoup, j’aime la finesse de ses fleurettes. Je te souhaite une très bonne fin de journée.

 18. Dag, ik ben wel geïnteresseerd in enkele zaadjes van Malva moschata en Echinops ritro. Ik heb nr.30. Alvast bedankt en nog veel succes en genot met de SOL! Groetjes en nog een fijne zondag! Eddy

 19. Goedemorgen
  Vanuit vlaams brabant hartelijk welkom op de Sol. Je hebt een mooi lijstje gemaakt van zaden. Ik zou heel graag meedoen voor de volgende bloemen: Linaria purpura ‘Canon J.Went’, zonnehoed/Echinacea Purpurea, Jakobsladder/Polemonium Caeruleum, dagkoekoeksbloem/Silene dioica
  heel hartelijk dank bij voorbaat, en laten we op een natuurlijke manier een prachtig 2014 beleven
  gonda, nr 32

 20. Hallo Chantal, geef je aanbod even door op de facebook-pagina van seeds of love in de Latijnse naam, dan krijg je een nr en kan je officieel deelnemen!

 21. Hello Rob – I try English, as I can’t speak Dutch.
  Your list of plants is very nice and colorful. I very much like Polemonium Caeruleum and Tropaeolum majus – I have # 8.
  Have a good day – and happy new year (never too late for good wishes).
  Je peux aussi écrire en français, si c’est mieux ?

 22. Ik heb zaden van
  goudsbloem
  rabarber
  juffertje in ‘ t groen
  pompoen (oranje hokkaido)
  Ik zoek
  muskuskaasjeskruid
  jacobsladder
  kogeldistel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *