Smullen uit de tuin

Het moge ondertussen duidelijk zijn dat wij hier wel het één en ’t ander uit onze tuin kunnen smullen.  En dus post ik hier nog efkes wat fotookes van de voorbije week, zodat u niks hoeft te missen van wat wij hier allemaal binnen smikkelen. Mocht u het nog niet weten, wij zijn soepboerkes, zo lekker en gezond en ’t is ook niet voor niks dat mijn kinders bijna nooit ziek zijn.  Want zo’n kommeke vitaminen dat doet wonderen voor ne mens! Alhier een heerlijk pompoen-tomaten soepke;IMG_9602Als ik dat dan uit de moestuin ga halen dan ziet dat er zo uit;IMG_9479En dus variëren we erop los, tomaat-paprika soep of wat dacht je van deze kruidige courgettesoep met koriander en kokosmelk;IMG_9668De paprika’s die ik dit jaar voor het eerst heb gezet zijn echt een topper en die komen volgend jaar uiteraard weer in de moestuin te staan.  Ze smaken echt zo heerlijk, ge kunt u dat bijna niet voorstellen; IMG_9654En dus verwerken we ze maar in vanalles; de spaghettisaus, soep, maar gewoon gewokt met wat courgette en een beetje home made passata komen die smaken misschien nog het meeste tot hun recht;  IMG_9606Of in de wok met nog wat prei uit den hof erbij, awel dat maakt mij nu reuzeblij; IMG_9607De ronde courgette worden hier gevuld en we hebben er genoeg voor een heel leger;IMG_9619Ondertussen zijn al de tomaten geoogst;IMG_9628De groene belanden in de chutney nadat ze nog even verder hadden gerijpt.  En de rest belandde in de oven;IMG_9623Voor ovengedroogde tomaten 😉IMG_9639En de overschot belandde alweer in de soep;IMG_9658 Maar niet nadat ze eerst in de oven werden gebakken.IMG_9485Ooooh wat zal ik ze toch missen die tomaten.  Via facebook wilde er iemand appelen ruilen voor een pompoen, aangezien we geen appelen hebben maar wel veel pompoenen was die ruil dus snel rond. Een deel van de appelen ging in de chutney, een ander deel in de crumble;  IMG_9614En dan hebben we ook nog onze amandelnoten, vorig jaar maar een stuk of 4,5, dit jaar toch al meer dan het dubbele, olé;  IMG_9583Op herfstige dagen durf ik ook wel eens boerenkost te maken, boerenkool puree met nen vegie burger;  IMG_9681En tussendoor probeer ik ook nog wat zaad van groenten, bloemen en planten te verzamelen en speel ik met het idee om een Nederlandstalige versie van deze geweldige zadenruil-aktie te bedenken!  Wat denk je, doe jij mee?  IMG_9483

16 gedachten over “Smullen uit de tuin

 1. Pingback: Plant van de maand april | natuurlijk-rijk

 2. hé als je begint met denederlandse versie van de Sol, dan doe ik ook mee, laat maar iets horen als het zover is

 3. Dat was even genieten, wat een heerlijke soepjes allemaal, ze zien er overheerlijk uit en dat allemaal uit eigen tuin.

 4. @Isis; dan ben je niet alleen 😉
  @Menck; woow wat een complimet 😉
  @Danielle; wat een enthousiasme, leuk!
  @Jan Willem; tja dat is inderdaad niet bij de deur, jammer!
  @annemiek; had je geen tuinuitbreiding? gaan voor die kas!!!
  @Thea; dat is toch ook al iets!
  @Leonie; genoteerd 😉
  @Zem; die puntpaprika’s zijn echt heerlijk!
  @Marthy; genieten van begin tot einde 😉
  @Helma; je leert hier elke keer bij 😉
  @fruitberg; jij moet toch ook al aan jee pompoenen zitten niet?

 5. Smikkel smikkel….,wat een rijkdommem in je tuin en zo heerlijk als alles eruit ziet. ik wist trouwens niet dat er ronde courgette bestonden!! Nog nooit gezien en in de winkel hier heb ik ze ook nog nooit gezien. Misschien moet ik ff kijken in de boerderijwinkel.
  Wat ik ook altijd zo leuk vind is de manier waarop je het verteld 🙂 🙂
  Schitterend gewoon hihi……

 6. Wat een prachtige oogst, je foto’s doen alles goed tot zijn recht komen. Wat geeft het toch een voldoening, zo’n tuin. Eerst het werken erin en dan alles oogsten, bereiden en/of inmaken en dan al dat heerlijks opeten.

 7. Al die heerlijkheden doen mij watertanden. En zo smaakvol gefotografeerd.
  Die puntpaprika’s zijn helemaal super!

 8. Ziet er allemaal geweldig uit bij jou! Niks zo lekker als groenten en fruit uit eigen tuin.

  Wij eten nog heerlijk bonen…pas laat gepoot maar ze doen het geweldig. Ook tomaten hebben we een boel geplukt en nog. En niet te vergeten de fles kalebassen….niet om te eten …dat niet. Maar daar kan ik leuke dingen mee doen.
  Ook al wat appeltjes geplukt. en een boel noten.
  Voor de rest wat minder, maar ben niet ontevreden over zo’n klein stukje. Volgend jaar kan ik meer planten.
  Fijn weekend.

 9. Heerlijk al die foto’s! wij zijn ook wel van de verse soepjes, jammie. Helaas hier weinig tomaten dit jaar, hoop volgend jaar op meer.

 10. Wat ziet dat er allemaal geweldig uit!
  Ik geniet altijd van je berichtjes en je bent altijd verzekerd van een lach op je gezicht!
  Als je zo’n zaden actie voor elkaar krijgt dan doe ik graag mee!

  Groetjes,
  Daniëlle

 11. Je enthousiasme komt volledig tot zijn recht in dit smakelijke blogstuk. Er schuilt een Jeroen Meus in je, maar dan wel de veggieversie.

 12. ik doe mee! ik moet toegeven dat frans voor mij toch wel echt een drempel is waar ik over heen moet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *