Weekend!!!

Naar buiten begot!!! Er is immers nog genoeg te doen hier; het gras afrijden, nog wat veldsla zaaien, de look in de grond duwen, de serre leegmaken, wat onkruid wegdoen, bloemenzaad verzamelen, pepers plukken en roosteren in de oven, distels en brandnetels uit de schapenweide verwijderen.

De eerste blaadjes bijeen harken;IMG_9688de bloemenakker maaien en omspitten;IMG_9712de bloemenweide laten we voorlopig nog ongemoeid, die ziet er nog veel te goed uit;IMG_9709 chutney van groene tomaten maken; IMG_9720actie ondernemen tegen het vingerhoedskruid dat mijnen oprit wil innemen;  IMG_9698nog wat plantjes zetten;IMG_9694Persicaria amplexicaulus “Blackfield”; De bloemen van Persicaria amplexicaulis ‘Blackfield’, een duizendknoop, zijn donkerder dan van de gewone Persicaria amplexicaulis. Het is de meest donkerrode, bijna op het zwartrode af in deze groep. Ze blijft ook lager namelijk 60 tot 89 cm en bloeit van juli-september.

Salvia Nemerosa, siersalie: verkiest een zonnige standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Bloeit in juli-augustus en wordt 50 cm hoog.

Agastacha F. “Blue Fortune”; deze aromatisch geurende en zonneminnede klasseplant is onovertroffen in zijn lange bloeiperiode.

Calamintha Nepeta SSP, steentijm; Geurt naar pepermunt, letterlijk een heerlijke plant.  Een bossige plant ot 40 cm hoogte.

Geranium “Ann Folkard”; Een goede geranium met grote, purperroze bloemen met zwart hart.  De bloemen staan aan lange stengels. Ideaal te gebruiken als weefplant.

Physostegia Vir, scharnierplant; Een gemakkelijke plant met witte, tweelippige bloemen voor de volle zon die fel uitbreidt en best wat in toom gehouden wordt.

Maar denk nu vooral niet dat ik dat erg vind, nee laat mij maar lekker wat prutsen in de tuin, zeker met zo’n heerlijk herfst-zonnetje.  Dat is toch puur genieten;  IMG_9701 IMG_9732Nog een bloemeke in huis zetten en het weekend kan weeral beginnen se;  IMG_9762Fijn weekend, en wat je ook doet, geniet ervan.  Want voor je het weet krijgen we van dat depressief herfstweer, dan kan je er maar beter voor zorgen dat de batterijkes opgeladen zijn hé 😉

9 gedachten over “Weekend!!!

 1. Heerlijke tuinpost, nee aan rechtgeaarde tuiniers is luieren niet besteed, althans zo lang het niet vriest niet. Vandaag de eerste herfstige dag maar nog prima weer voor heel veel tuinklussen die geklaard moeten worden. Het houdt ons fit ! Leuk assortiment planten heb je aangeschaft, dat wordt mooi volgend jaar.
  Genieten is vooruitzien!
  Groet, Janneke

 2. Het weekend is helaas weer voorbij en die liep bij ons ook anders dan de bedoeling was. Ik had vrij weekend en wilde ook nog even van de natuur genieten maar een of ander vreselijk sujet heeft bij mijn dochter ingebroken en alle lades en kasten omgekieperd plus dat ze het nodige kwijt is 🙁 En natuurlijk ligt dat sujet op het kerkhof &%#$#)*&^&^)

  Maar goed, hier kom ik weer even tot rust en geniet van je nog prachtige bloemen.
  Je hebt echt ene heerlijke grote tuin die wel wat werk vraagt maar…… dan heb je ook wat hihi…..

 3. De zaterdag is aan de kust in de late namiddag bijzonder stevig in het water gevallen, helaas. Maar vandaag is het weer volop genieten geblazen. Die kleuren! Die geuren!

 4. Ook in Frankrijk prachtig weer. Er zou vandaag onweer komen, maar het is rond het middaguur nog steeds zonnig. Nog veel te doen in de tuin voordat we naar Nederland vertrekken, o.a. een nieuw aardbeienbed maken.

 5. Physostegia, persicaria, een mooie geranium: daar was ik ook al voor gevallen!
  Dat wordt leuk inplanten en mooie dromen van hoe het gaat worden.
  Heerlijk werken in de tuin, het wordt nu snel killer!

 6. bij mij wordt er in elk geval nog wat bladgroen gezaaid dit weekend (velsla, rucola, en misschien ook wel spinazie), er moeten nog wat aardbeien de grond in, en knoflook, de laatste pompoenen en courgetten moeten worden binnengehaald… hopelijk heb ik voor dat alles genoeg tijd naast een aantal andere dingen op het programma voor dit weekend 🙂

 7. Hier in Nederland ook fantastisch weer: een heerlijk zonnetje en weinig wind. Goed weer voor de tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *