Ze lachen met mij

Dan nodigde al eens wat mensen uit omdat we iets te vieren hadden; Dan maakte wat lekkere hapjes klaar en serveerde wat fris gekoelde drankjes en wat krijg je dan; ze lachen u uit.   Oke ’t is waar al die hapjes met komkommer in verwerkt was er misschien wat over. Maar het is wel kraakvers, bio en toch kweenie hoe gezond hé. En met onzen tzatziki kunnen we gemakkelijk meedoen met de wedstrijd beste tzatziki-kok van de wereld. Ziemaar eens hier sé; Alles schoon gepresenteerd, een schoon bloemeke erbij, ge kent ons hé, het zag er allemaal heel gezellig uit.  Totdat er gekwaak klonk uit onze kikkerpoel, er werden blikken gewisseld, gegniffeld, ja even later zelfs openlijk gelachen en nog enige tijd later kwam het er dan uit; “we hadden het voorspeld hé”.  Ik probeerde nog even met hoe voorspeld, “ja” ging het verder, “dat je geen oog zou dichtdoen”, “nu zijn het er nog maar een paar, maar wacht maar tot volgend jaar!” Maar ach laat ze maar zeggen en doen, als ik ’s avonds ga slapen en ik hoor nog wat kikkergekwaak, dat is toch kweenie hoe gezellig.  En wedden dat ze waarschijnlijk nog niet eens gezien hebben dat de grote zwaluw-kolonie van onze buur-boer hier toertjes door de boomgaard vliegt en ondertussen wat komt slurpen in onze vijver, beeldig vind ik dat.  Ik moet hier dringend wat zwaluwnesten ophangen!  Maar ik hoor ze al afkomen; “ge weet toch hoeveel vuiligheid dat dat geeft hé!” Maar euh, als u mij toch enigszins kan geruststellen wat dat gekwaak betreft, mijn Madame zal u dankbaar zijn!

16 gedachten over “Ze lachen met mij

 1. Wat zijn wij mensen toch gelukkig met zo een prachtig plekje, wat een rijkdom om onze eigen tuinreservaat te hebben. Het is heerlijk om natuurgeluiden om je heen te mogen hebben. Geniet er maar fijn van………..is gezonder dan de stad. Groetjes

 2. Wat een prachtige tuin! Ik sluit mij aan bij de andere reacties hier: jouw tuin ziet er heerlijk uitnodigend uit. Een stukje natuur om in te ontspannen, met zijn eigen soundtrack. En wie lust er nu geen komkommer? 😉

 3. Waaaaw, zo leuk al jullie massale reacties, echt een dikke dankjewel!!! We zitten precies allemaal op dezelfde golflengte 😉

 4. Niks van aantrekken. Jullie hebben een prachtige tuin. Onze buren hoopten er ook op dat we van onze tuin een ‘gestofzuigde-tuin’ (zoals Menck het zo mooi noemt) zouden maken. Ze zijn er niet zo blij mee dat we brandnetels laten staan, een takkenwal maken en niet veel maaien.

 5. Sommige mensen begrijpen het echt niet. Ondertussen weten onze naaste omgeving, familie en vrienden wat onze filosofie is, en hebben bijna allemaal bewondering voor ons eigen ‘natuurreservaatje’, en ja, ze weten dat kids die hier komen spelen echte speelkledij moeten meenemen. Gewoon genieten van je droomplekje zou ik zeggen!!!!!!

 6. Kikkergekwaak is ergens ook rustgevend (behalve de brulkikker, maar dat is een ongewenste exoot …). En vuiligheid, tja… Sommige mensen storen zich al aan blaadjes, die van de bomen dwarrelen. Liefhebbers van een natuurlijke tuin zien dat toch wat anders. Intussen zal je weten dat de “keurige tuin-aanhangers” toch niet om te praten zijn…

 7. Ik ben van nature een slechte slaper. Als ik ’s nachts wakker lig en de kikkers in onze vijver hoor kwaken, dan denk ik: man, wat ben ik een geluksvogel dat ik hier slapeloos mag zijn in plaats van in een stad… kikkergekwaak is duizend keer knusser dan autogebrom. En nog iets: ik ben razend jaloers op al die kleuren in je tuin!

 8. Doe zo verder zou ik zeggen. Enkel domme mensen lachen met uw tuin, ze zijn jaloers of doen mee met de massa. U glimlacht dagelijks van puur genot omdat u voor uzelf een zalig stukje natuur hebt geschapen. Geniet ervan en trek u niets van anderen aan. Ik wou dat ik mee van uw tuin kon genieten (maar ik lach u nooit uit).

 9. Geruststellen zal niet lukken…..veel gekwaak én veel zwaluwpoep ook bij ons.
  Lezen bij de vijver lukt niet maar oh wat is het leuk! ´t Is Genieten met een grote G, dus niets aan veranderen hoor!

 10. Er is niets mooiers om ’s nachts het kikker gekwaak te horen. En als mensen er zich aan ergeren is dat heel sneu. Het lijkt mij prachtig om een zwaluwnest te hebben en ze van dichtbij te kunnen observeren.
  Een fijne dag gewenst.

 11. Ach jong, die ‘gestofzuigde tuinen’-mensen zijn een ras apart, zeg ik u. Zij verdienen het om eens goed uitgelachen te worden.
  En yep, kikkers kwaken. In de paartijd zelfs dag en nacht quasi onafgebroken. So? Er is geen heerlijker geluid denkbaar om mee in te slapen.

 12. Wie laatst lacht best lacht, zou ik zo zeggen. Ik ben dat lachen ook al gewoon. Binnenkort lachen ze allemaal groen, wanneer hun oogkleppen afvallen 😉

 13. Gezellig ziet dat er allemaal uit!! Veel om van te genieten!
  Kan een plankje onder die zwaluwnesten niet veel oplossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *