De moestuin is terug in orde

Had je na ons verlof gevraagd of je eens een kijkje in de moestuin mocht gaan nemen, dan was de kans groot dat ik aan je benen was gaan hangen om je de toegang te versperren; zo’n slechte indruk wil ik niet maken hoor!  Maar kijk, met dit warme weer heb ik me eens goed in het zweet gewerkt en met wat hulp van de verschroeiende zon durf ik te wedden dat je geen sprietje onkruid meer gaat vinden!  En wie er toch één vind die krijgt prompt een komkommer, courgette of augurk toegestopt, zijn we daar ook weer vanaf 😉

De facebook-vrienden, hoe jij nog niet?!, konden al lezen dat de storm bijna heel ons zonnebloem-veld heeft plat gemaaid.  Ook die rommel is ondertussen, met toch een beetje spijt in het hart, opgeruimd.  Wat moeten nu al die vogelkes deze herfst gaan eten!  Ook in onze bloemen-pluktuin is het een en ’t ander plat gewaaid.  Maar zo ziet het er dus nu uit, nog fleurig genoeg eigenlijk; De uien hangen ondertussen netjes te drogen en dus kwam er weer een pak plaats vrij. En dus zaaide ik donderdag-avond als ne zot nog vanalles; rucolla, pluksla, koriander, rode bietjes, gewone sla, dille, … want er ging regen komen. Op de plaatsen waar de zonnebloemen stonden heb ik nog Phacelia gezaaid, zo hebben de bijen toch nog wat te eten en kunnen de vogels misschien ook nog een zaadje meepikken. Maar er kwam dus geen regen of toch bij ons niet en dus haalde ik voor het eerst dit jaar de sproeiers maar eens boven. Maar verder eigenlijk geen klagen!  Onze pompoenen staan er schonekes bij; De serre begint een echt oerwoud te worden; En ook de courgetten hebben we in allerlei soorten en maten (de gele ontbreekt hier wel op de foto); En deze Oost-Indische kers bewijst nog maar eens dat je met wat zaad het saaiste plekje omtovert tot een fleurige boel! Er zijn natuurlijk wel planten die dringend snakken naar regen, maar ook dat gaat volgende week blijkbaar nog in orde komen.  Ondertussen zet ik mijn stoeleke nog even in den hof en geniet nog wat na van mijn werk, met euh ja wat in stukjes gesneden knabbel-komkommer 😉

14 gedachten over “De moestuin is terug in orde

 1. Pingback: De moestuin van natuurlijk-rijk | natuurlijk-rijk

 2. @Quartier Jean Pierre; ’t is soms hard werken, maar genieten doen we ook!
  @Menck; dank je wel Menck, je mag altijd komen meehelpen 😉
  @Helma; die bloemen maken het helemaal af ja 😉
  @Mme Boerenerf; moeilijk is dat niet hoor, gewoon spitten en zaaien, gewoon doen dus!

 3. Beetje jaloers. Hoop ook ooit zo een kleurrijke tuin te hebben. Vooral met veel bloemen dan. Van dat moestuinieren ben ik nog altijd niet helemaal overtuigd 🙂

 4. Vooral je eerste en laatste foto vind ik super met al die verschillende bloemen bij elkaar. Ik hou daar erg van. En je hebt heerlijke courgettes van eigen kweek. Ook zie ik heel wat lekker tomaten hangen.

 5. Prachtig! Ik ben lichtelijk jaloers (hier geen plaats voor een grote moestuin) maar ik geniet wel ten volle van je wedervaren.

 6. @Zem; zo verdien je wel geen courgette hé 😉
  @de fruitberg; hopelijk ben je snel door je onkruid heen en kan je je ook zetten met een pintje, schol!
  @Janneke; bedankt, onze tuinen verschillen nogal maar toch erg fijn dat je er ook van geniet!
  @fotografie Ilse; hihi het werkt om je naar hier te lokken 😉 wie weet ooit
  @Marian; oooh dank je wel voor je fijne woorden! Voor klaprozen en korenbloemen spit je best elk jaar alles om, ja veel werk dus 😉
  @Heidi, hopelijk valt er snel nog wat regen voor je zaaisel en dat van mij 😉
  @Elise; bij-zaaien dan en je bent terug vertrokken

 7. Wat een hoop pracht, hier zijn we klein begonnen en is alles helaas bijna ten einde aan het raken. Maar te tomaten beginnen hier ook wel heel groot te worden 🙂

 8. Ook zo’n tomatenjungle 🙂
  Hier hebben we ook nog wat lege plekjes terug opgevuld, en oogsten we elke dag courgetten. Moestuin, kruidentuin, bloementuin,…’t is puur genieten nu!

 9. Heb in één keer een hoop berichten gelezen hier op je nieuwe blog/site.
  Wat ziet die tuin van jou er toch altijd MOOI uit!!!! Echt prachtig, alles groeit en bloeit. Die klaprozen en die korenbloemen wil ik hier ook en ik blijf proberen maar oei, oei, het is niets vergeleken bij jouw resultaat. En dan die moestuin! Heb ik al helemaal niet maar zou op onze grond ook echt niet lukken vrees ik. Een vlinderparadijs is je tuin ook al, waarlijk een paradijs op aarde. Proficiat! Je ongetwijfeld vele noeste arbeid in de tuin heeft een prachtig resultaat dat gezien mag worden.
  Marian

 10. Waaw, altijd zo’n mooie bloemen! Ook de vorige post met de vlinders! Ik zei het nogal; dat ziet er daar een paradijsje uit om in te fotograferen!

 11. Heerlijk om zo’n grote moestuin te hebben (zucht), mijn tuin is gewoon te klein, of ik moet die rozen eruit gooien, haha dat wil ik ook natuurlijk niet. De pluktuin is gewoonweg schitterend, heerlijk toeven daar.

 12. Ik ben hier nu ook al twee dagen aan ’t wieden, ’t is het perfecte weer ervoor. De zon brandt direct alle leven uit het onkruid .
  Wat die zonnebloemen betreft: ik heb een soortgelijk probleem hier, maar er blijven er toch nog enkele over.
  Verder leuke foto’s , zet U maar op je stoel in den hof,met een glas wijn of een pintje erbij, en geniet ervan. Zo schoon.

 13. Deze foto’s geven het echte zomergevoel, wat een gezellige bloemenveldjes. Maar de courgettes mogen er ook wezen en de tomatenrijkdom.
  En “onkruid”, ach,. daar kijken we gewoon overheen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *