Magic mushrooms!

Moh, dat plopt hier maar uit de grond alsof het iets van niks is;  In oranje of slijmerige toestand; Alleen,  of met  veel tesamen!En dan ontdekte ik later nog meer van datte, in het bos en in de schapenwei.  Maar toen had ik mijn fotogerief al opgeborgen.  Er moest immers ook nog gewerkt worden,  zoals deze zaaibakken uitplanten;  Iemand misschien een gokske wagen wat het is?  En deze bak hieronder is integraal voor in de bloemenweide.  Het zaad verzamelde ik op deze fantastische plek, in de zomer!!!  En dan te bedenken dat we dit weekend overschakelen naar de wintertijd!  Ik ben er nog niet helemaal klaar voor eigenlijk, feitelijk!

13 gedachten over “Magic mushrooms!

 1. Dit zijn de paddenstoeltjes, en echt… wat zijn die leuk en mooi op de foto gezet.
  Prachtige kleuren, mooie zachte achtergronden en geweldige standpunten. Dit is werkelijk ontzettend mooi gedaan.
  Natuurlijk gaan we die zaaibak van je volgen want je hebt niet voor niets dat zaad allemaal verzameld afgelopen zomer 🙂

 2. Bij ons zaait het zich zelf wel uit…..lekker makkelijk. Al heb ik nu wel het een en ander rondgestrooid. Nu alles op de schop geweest is,toch maar een handje helpen!!

 3. Jullie zaten duidelijk op het goede spoor, bak 1 en 2 is akelei, 2 verschillende kleuren, het derde bakje is vingerhoedskruid. Maar zoals je ziet heb ik ook wat met dat zaad in bakje 1 gemorst 😉

 4. Mooie paddestoelfoto’s. Wat zijn ze toch fotogeniek.
  Hopelijk ben je een eindje gekomen met het zaaigoed, anders waait je de boel de komende week de bak uit 😉

 5. Ik ben alleen zeker van de akelei. En is dat linksboven in de eerste bak wat zonnehoed? Onderaan links en rechts zou ik gokken op één of andere Veronica.
  Toch moeilijk

 6. Ik dacht ook aan Achillea wat de onderste bak betreft. In de bovenste bakken meen ik Akelei (midden) te herkennen. De rest is een vraagteken. Of wacht, ik bespeur ook potaarde. Juist? 😉

 7. Hier een hele dag al mist en geen zuchtje wind, dat voelt al als november. Het heeft wel iets zo’n sfeertje maar te lang moet ’t nu ook weer niet duren 😉 Sjieke paddestoelen en knap op de foto gezet, vooral die met de dauwdruppels (of zijn ’t regendruppels?) erbij. Volgende keer dan nog meer van dat moois uit ’t bos zeker, als je er eens mét camera doorheen loopt? Van al dat groen in de bakskes kan ik jammergenoeg niets maken. Hier spruiten op een plek in de tuin allemaal juffertjes-in-’t-groen(zullen de winter wel niet overleven vrees ik….) maar dat zie ik er in jouw bakskes in elk geval niet tussen staan…. denk ik toch….
  Marian

 8. In het bovenste bakje akelei, en vingerhoedskruid? Misschien links een ereprijsje? of weegbree? En het onderste bakje, zeker een plantje vogelmuur, en voor de rest doet het mij denken aan iets dille- of venkelachtig op sommige plaatsen, of idd wilde peen.

 9. In het bovenste bakje één of ander vingerhoedskruid? en een akelei? of is het een ruit? In het onderste bakje wilde peen? of toch duizendblad? Moeilijk hoor – die jonge plantjes herkennen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *