Sing hallelujah

Eindelijk begint de bloemenweide hier op iets te trekken, de margrieten staan er dit jaar geweldig schoon bij, her en der geflankeerd door onder andere dagkoekoeksbloemen, boterbloemen, klaver en van die gele bloemekes. Kijk maar; En de eerste gele morgensterren zijn dan zelfs al uitgebloeid! Zo’n bloemenweide komt er niet vanzelf, vorige zomer verzamelde ik misschien wel een emmer zaad in allerlei wegbermen en deze week trok ik bijna 2 kruiwagens gras uit.  Maar gelukkig mag ik net zoals vorig jaar weer een vreugdedansje placeren, want hij staat er weer!  Mijn hulp bij toch nog iets te veel gras in de bloemenweide; de ratelaar!  Ik ben dus werkelijk wree content, want hij heeft zich niet een beetje uitgezaaid maar dus werkelijk wree goe uitgezaaid.  En dus staat het bij plekken vol met deze parasiet, kill them all zou ik zo zeggen!
En dat dat ook nog eens een massa beestjes aantrekt, dat moet ik jullie niet meer vertellen zeker!               Tof hé!  Dus als je goesting hebt, dan dans je maar gewoon mee hé!

13 gedachten over “Sing hallelujah

 1. Pingback: Magic mushrooms! | natuurlijk-rijk

 2. Pingback: Loop je even mee? | natuurlijk-rijk

 3. @Jolanda; dank je wel, ja in close up ziet het er allemaal anders uit
  @De zandeik; kassiewijlen!?! dat woord gebruiken wij hier niet, ik vrees dat er altijd gras zal te vinden zijn ;-( oftewel 😉 voor de ratelaar
  @huishoudvrouw; merci
  @Zem; ’t is heerlijk!
  @onderdeappelboom; ik waarschuw u maar, de mensen kijken dan heel erg raar 😉 misschien krijg je daar wel een GAS boete voor 😉
  @Landseinde; zaaien in gras is weinig rendabel, je moet al zoveel zaad uitstrooien om een beetje resultaat te krijgen
  @Moira; daar horen ze inderdaad!
  @de fruitberg; je hebt uw gras dan waarschijnlijk al afgedekt om volgend jaar meteen te kunnen zaaien 😉
  @Heidi; groot gelijk
  @Sarlar; oooh zo’n toffe reactie, leuk dat je het leuk vindt 😉 ik zal mijn schrijfsels over mijn bloemenweide wel eens verzamelen, waarom ik het gras uitgetrokken heb; op sommige plaatsen staat er van dat onnozel gras dat nu al in zaad staat, het probleem is dat ik nog bijlange na niet kan maaien; eerst wachten tot de bloemekes in zaad staan en met de ratelaar duurt dat gewoon ook wat langer, dus heb ik die onnozel pollen gras met wortel en al proberen uittrekken, ’t ziet er dan ineens al veel beter uit!

 4. Sinds kort volg ik jouw fantastische blog op de voet!
  We hebben net een hoeve gekocht met 65a (oude boomgaard, tuin, weide, serre, …) en beginnen dus net aan ons eigen natuurlijk-rijk avontuur!
  Alles dat ik op termijn wil introduceren in onze tuin (bloemenwijde, groetentuin, vijver, wilde stukken, …) vind ik hier terug op jouw blog, leuk!

  Er is echter nog zoveel te leren (maar dit zal met plezier zijn), daarom een aantal vraagjes;
  – Kan je een link aanraden die de basisprincipes van de bloemenwijde overzichtelijk bespreekt (ik weet wel van vroeger dat het een arme bodem moet zijn en dat je best één- en meerjarige bloemen zaait, enz … maar de echte tips en kleepjes zouden heel welkom zijn)?
  – Waarom heb je zoveel gras uitgetrokken uit de bloemenwijde? Om de bloemen meer kans te geven? Doe je dit ieder jaar?

  Voor alle andere vragen zal ik zonder twijfel nog regelmatig op dit forum verschijnen :-).

  Veel plezier verder!

 5. Amai, zo schoon! Dat zaadverzamelen is een tip die ik zeker onthou! We vinden nog wel plaats voor een stukje bloemenweide.

 6. Zo mooi, een droom van mij die maar niet wil uitkomen! Vorig jaar voor het eerst gezaaid in een stuk van de wei maar te dik gezaaid tussen het gras. Was aardig gelukt maar dit jaar niet 🙁 Of er komt nog wat uit van vorig jaar.
  Volgend jaar herkansing!

 7. Ik zal je plannetje dit jaar nabootsen, wat dat zaadroven betreft 🙂 Maar ook bij ons begint er geleidelijk wat kleur in het lang gras te zitten, zoals wij het hier noemen.

 8. Mooie foto’s! Wat is zo’n bloemenweitje leuk.
  Het is nu echt genieten buiten.

 9. Heel mooi je bloemenweide. Heb ik ook al aan gedacht maar ’t zou vlug een grassentuin met hier en daar een bloemetje worden vrees ik.
  Als die ratelaar al het gras liquideert, gaat ie dan zelf ook niet kassiewijlen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *