Raw food cheese-cake taart

This cake has it all! Deze raw food taart is sinds enige tijd onze super favoriet! Heb je zin in iets fris, hartigs en zoets dan zit je met deze taart goed! De taart ziet er bovendien geweldig uit. Je steelt hier echt de show mee, zeker als je vertelt dat je gasten de taart zonder schuldgevoel kunnen eten. En gaat ie niet in één keer op dan bewaar je hem in de vriezer tot een volgend feestje!
Wat heb je nodig;
voor de bodem; 300 gr amandelen en 300 gr dadels waarvan de pitten zijn verwijderd
voor de vulling; 600 gr rauwe cashewnoten, minstens 240 gr kokosolie, 160 ml citroensap, 180 ml agavesiroop, 125 ml water, snuifje zeezout, 2 tl ongezoet vanille-extract
voor de topping; 4 el kersenjam zonder suiker
nodig; blender of slow juicer, springvorm van 24 cm doorsnede
IMG_2373
Bereiding;
Week de rauwe cashewnoten minimaal een uur in water. Maak in tussentijd de bodem door de amandelen en de dadels in de blender fijn te mixen. Tip gebruik een goede sterke blender als je noten fijn wilt malen of hak de noten eerst fijn. Zelf gebruiken we een slow juicer.
Vet een springvorm in met wat kokosolie en druk vervolgens het amandel-dadelmengsel op de bodem, totdat deze helemaal bedekt is. Maak de blender schoon.
Als de cashewnoten geweekt zijn, mix je ze met de andere ingrediënten van de vulling. Meng tot een romig geheel en giet dit vervolgens over de bodem in de springvorm.
Zet de cake een nacht in de vriezer en laat hem de volgende dag ongeveer 3 uur op temperatuur komen in de koelkast (of snijd enkel de stukken af ie je nodig hebt en bewaar de rest voor een volgende gelegenheid in de vriezer). Schep met een lepel wat suikervrije kersenjam in het midden van de cake. Je cake is nu klaar om te serveren en er heel erg van te genieten. IMG_2375

7 gedachten over “Raw food cheese-cake taart

  1. Pingback: Tijd voor een feestje | natuurlijk-rijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *