Kampeerfeestje

Zoals ik in een eerder berichtje al aankondigde werd onze dochter begin augustus 8 jaar. En daar hoort natuurlijk een feestje bij. Toen we nog op vakantie waren brainstormden we even over het concept van de party totdat dochterlief een kampeerfeestje voorstelde. Dat leek ons inderdaad ook wel leuk! Doch een paar dagen voordien kreeg ik toch wel een beetje schrik. Ik had immers met mijn Madame afgesproken dat ik mee in de meisjestent zou slapen. Dat waren er toch een stuk of 8, tel daarbij nog 3 jongens die in een apart tentje sliepen. 11 kinderen voor een kampeerfeestje leek toen ineens een grotere uitdaging. Maar die plotse stress bleek voor niets nodig, het feestje verliep vlekkeloos en de kinderen hadden zoveel plezier dat we half ons spelletjes-programma konden schrappen. En dat slapen viel ook reuze mee, ok als we 6 uurtjes geslapen hebben zal het veel zijn, maar acht ’t is vakantie hé. Ik laat jullie graag meegenieten middels wat sfeerfoto’s. Ons kampeerterrein;En hier is ze dan ons feestvarken; We beginnen zo’n feestje altijd met een spel om de pakjes te geven. Deze keer was dat schipper mag ik overvaren. Diegene die getikt is mag dan zijn kadootje afgeven. Zo verloopt dat ook wat rustig en onze ervaring is dat de andere kinderen dat ook erg leuk en spannend vinden. Hier zie je me trouwens zelf in actie tijdens de opdracht doe een wasmachine na! Er moest natuurlijk ook nog gegeten worden en daarbij kozen we voor hot dogs met en zonder vlees! Tijd om het vuur aan te maken en de marshmellows er boven te houden! Omdat de kinderen zich zo goed amuseerden op de trampoline of met de poes, o ja die moet ik jullie ook nog laten zien, of gewoon lekker spelen in de tent! Konden we ons zelf ook rustig op een bankje zetten en genieten van al dat enthousiasme! De volgende ochtend bakten we broodjes aan een stokje boven het vuur. Wat een top-activiteit!!!
Ingrediënten voor 10 broodjes

 • 1 kilo tarwemeel
 • 600 ml lauwwarm water (heel belangrijk ivm gist!)
 • 1 el of 10 gram zonnebloemolie
 • 1 el of 10 gram suiker
 • 1 el of 10 gram zout
 • 6 gram gedroogde gist 

Je kan dit recept eindeloos herhalen, maar per hoeveelheid één teil, anders lukt het kneden niet meer en heb je te weinig ruimte voor het rijzen!

 Overige benodigdheden
 • Slabak (of een zéér goed gereinigde teil)
 • Een vochtige theedoek (niet ‘nat’)
 • Maatbeker
 • Eetlepel

1) Deeg kneden

 1. Was je handen! 
 2. Doe alle ingrediënten, behalve het water in de bak en meng alles met je handen.
 3. Doe telkens een scheutje (ongeveer 100 ml per keer) bij het mengsel en kneed verder. Het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt, of dat je meer nodig hebt. Kneed net zo lang door tot je een vaste massa hebt waarvan je bolletjes kan maken. (een check is: schone handen, dus het blijft niet meer aan je handen plakken!
 4. Maak 15 bolletjes deeg van gelijke grootte. Bewaar alles in de bak/teil, met de vochtige theedoek erover heen.
 5. Laat minimaal 1,5 uur rijzen!
 6. Lekker met boter en suiker!
2) Broodjes bakken
Begin op tijd met het maken van een kampvuur, zodat je straks goed heet vuur hebt. Zorg dat er intussen stokken worden gezocht.
Maak 10 bolletjes deeg. Iedereen maakt een worstje van zijn bolletje deeg en rolt deze om de stok.
Het broodje moet dan boven het heetste gedeelte van het kampvuur worden gehouden. Dat zijn dus níet de vlammen! Draai regelmatig.
Wanneer is het gaar?
Afhankelijk van de dikte van het brood en de temperatuur van het vuur duurt het ongeveer 10 a 30 minuten om het broodje gaar te krijgen. Als je voorzicht draait aan het broodje en het komt makkelijk los (droge binnenkant), dan is het broodje gaar!En na een stevig ontbijt en nog wat gespeel ging iedereen moe en voldaan weer naar huis.

9 gedachten over “Kampeerfeestje

 1. Wat een geweldig feest hebben jullie voor jullie leuke dochter bedacht. Als wasmachine ben je zeer geslaagd!

 2. Zaaalig ! Absoluut zalig 🙂
  Als je ooit een feestje brouwt voor bloggers, dan ben ik zeker van de partij 🙂
  Mijn kinderen zijn al 50% het huis uit, dit soort leuke kinderfeestjes is al lang achter de rug voor ons, ergens spijtig wel, want we hebben daar ook heel veel plezier aan beleefd .

 3. Dat was een leuk feestje, nu mogen al die arme andere ouders een alternatief proberen uitdokteren dat in de buurt komt 😉

 4. Het is één en al feest, daar bij Natuurlijk-rijk.
  Nog gefeliciteerd met de 8e verjaardag van je dochter, ze had zonder twijfel een heerlijke verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *