Ja lap

Heeft mijn Madame just een nieuwe muts en sjaal af, en is diejen winterprik alweer helemaal voorbij! Maar er zijn nog andere zaken waar ik het warm van krijg! Zo heb ik naar jaarlijkse gewoonte mijn lei-lindebomen gesnoeid en dat brengt nen hoop takken met zich mee. Nu had mijn vader sinds kort een hakselaar aangeschaft en ik dacht dat dat wel heel interessant was, want kringlooptuinieren daar ben ik helemaal voor hé. Ik vloog dus efkes in diejen hoop in de veronderstelling dat dat jobke snel gedaan ging zijn. Maar niks van aan hé, dat gaat echt niet vooruit. Na meer dan een uur was dat bergske maar amper opgeschoten en was de goesting al snel over. En dus zwierde ik de rest maar op de takkenwal want dat is bovendien nog een geweldig schuilparadijs voor tal van dieren. En dat is toch ook kringlooptuinieren hé!

8 gedachten over “Ja lap

 1. Hier net hetzelfde verhaal … eerst alles proberen hakselen … dat hou je niet lang vol.
  Vandaar ook vlug een paar paalkes in de grond en al de takken ‘op nen hoop’. Veel beter voor de beestjes en het oogt in feite ook nog mooi. Overigens begint er nu framboos over te groeien, dat zal interessant zijn voor de roodborstjes en de winterkoninkjes!

 2. @Myriam; dat is straf een ander model of zo?
  @Madame boerenerf; een hoopwal dus 😉
  @de biodiverse tuinier; ik ga dat hier bij de gemeente ook eens laten vallen! goe plan
  @Bart; dat ook nog!
  @supermasj; aan uw plan te zien gaat dat ook snel genoeg komen

 3. mooie muts en sjaal, ik herken u direct aan de achterkant 😉
  wij hebben hier een hakselaar staan waarmee zulke hakselklus vlug geklaard is 🙂

 4. zo’n takkenwal verbruikt bovendien lang niet zo veel energie als een hakselmachine en maakt ’n stuk minder lawaai. Komt er bij mij ook niet in!

 5. Voilà. Zo is kringlooptuinieren ook een beetje lui tuinieren. Zelf kan ik niet wachten tot ik hier voldoende snoeihout heb om er iets mee te kunnen doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *