Changement den decor

De kamer van dochterlief moest dringend onder handen genomen worden.  Dat kind is al meer dan 3 jaar en sliep nog altijd in een bed met hoge wanden (genre spijlebed maar dan helemaal dicht).  Ze was daar een jaar geleden al eens uitgetotterd en nogal hardhandig neergekomen.  Dat had ik toen nochtans mooi opgelost want voor dat  bed plaatste ik gewoon een podiumtrappeke dat hier nog op zolder stond, zo kon ze er tenminste veilig in en uit.  Maar dat zijn zo van die oplossingen die niet al te lang moeten blijven duren.  Zeker omdat dat bedje nogal aan de smalle kant begon te worden en dochterlief zich ’s nachts nogal vaak wakker knotste en ikzelf dus ook telkens uit bed moest!  We besloten dan maar nen grondige changement te doen.  Al het behang werd eraf geprutst en er werd dus opnieuw behangen en geschilderd. En mijn Mme wilde dan nog een echt kaptafeltje, maar met de nodige herschikkingen van meubeltjes in huis kwamen we al snel tot dit resultaat. Gelukkig deed de Sint ook zijn duit in het zakje en bracht hij zelfs de meest sfeervolle lamp die ik ooit heb gezien. En ook deze kussens toverde hij uit zijn zak, lees vanonder mijn Mme haar naaimachien! Maar de afwerking van zo’n kamer zit soms ook gewoon in kleine details. In de kast waar ooit een spiegel zat kwam een plank met daarop nog een stukje behang. En kijk eens hoe we dat hier in de kast hebben opgelost! Gewoon een tak uit het bos, ik zeg het u creativiteit hoeft echt niet altijd duur te zijn!

11 gedachten over “Changement den decor

 1. Pingback: Half november | natuurlijk-rijk

 2. Pingback: Werkt af | natuurlijk-rijk

 3. @fotografie Ilse; dank je wel, april/mei = buiten en tuinseizoen hier! dus ben blij dat het hier al achter de rug is! Mijn Mme doet hier ook de afwerking!
  @onderdeappelboom; 😉
  @supermasj; ’t is leuk als het gedaan is 😉
  @Madame boerenerf; jullie kurkvloer is alvast een goed begin 😉
  @Zem; heel blij, als ze dan ook eens wat langer zou slapen!
  @Menck; ge ziet ik heb me er niet zo snel vanaf kunnen maken als jij 😉

 4. Het kleine meiske zal blij zijn met haar nieuwe grote bed en de prachtige entourage. En het lampje is wel heel mooi!

 5. Afwerking is niet direct mijn ding. Alleen schilderen kan ik erg goed, maar ik haat het. Onvoldoende fysieke inspanning…
  Maar knap werk. Dochterlief zal fier zijn

 6. Echt een hééél mooi papiertje! Ware het niet dat we vorig jaar gezwoegd hebben op knalrood schilderen, ik begon direct te behangen! 🙂 En zelfs oililyparfum, olala!

 7. Omai, héééééééééééél mooi kamertje!!!! Is echt helemaal mijne stijl! Mooi behang, tafeltje, kussentje, luster en die tak ook waaw! Wij gaan hier ook beginnen, het leukste van al; de afwerking! Zal voor iets in april/mei zijn wanneer alles klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *