Half november

Alle joh, ’t is al half november, de winter ligt nu echt op de loer.  Maar kijk eens hier, uit onzen eigensten bloemenhof een boeketje, zo fleurig en fris, ge zou nog denken dat het zomer is!  En dat niet alleen, want ziede hier die margrieten staan, die blijven al sinds mei of juni continue in bloei staan;  Oké, ’t is waar, ze hebben hunnen besten tijd al wel gehad, maar doe het maar eens na, en gaat daar maar eens staan, ‘k zou wel eens willen weten of gij daar dan ook nog zo fleurig zou ’t gaan.  Maar nu vraag ik mij af, wat moet ik doen met die pot, zodat die volgend jaar gewoon verder gaat doen, en ik niet weer mijne portefeuille moet open doen.  Knip ik hem af of zet ik hem beschut in de garage, awel als ge ’t weet dan zie ik u graag 😉

Maar zo half november, komt de tijd er ook weer aan, om met de klusjes in huis aan de slag te gaan.  De kamer van zoonlief krijgt dit jaar een grote restyl, want voor iemand van 8 is zo’n paard niet echt meer waaaaw!  En dus wordt er behangen, geschilderd en al, als ’t af is dan hoorde daar natuurlijk gelijk alles van.  Maar ook in de garage en op ’t zolder was ’t prijs.  Rommel die slingerde van hier tot bijna in Parijs!  En dus werd er opgeruimd en veel weggegooid en nu staat alles weer gesorteerd en heel mooi;  Ik dank u voor uw aandacht voor dit rijmvertier.  En ook was ’t misschien soms wat flauw, hopelijk had je toch wat plezier!

9 gedachten over “Half november

 1. Pingback: Werkendag | natuurlijk-rijk

 2. @de fruitberg; dat doet toch altijd zo’n deugd als het netjes staat!
  @Marian 😉
  @Ilse; wacht maar tot het af is!
  @Helma; ineens kwam het er uit 😉

 3. Grinnik…. wat rijmen betreft kan je goed uit de voeten 🙂
  Dat bed met paarden heeft toch wel wat hoor maar snap best dat zoonlief ietwat anders wil hihi…
  Gaaf die bloemen uit je tuin en ik ben ook verbaasd van wat er nog allemaal in bloei staat. Kan me niet heugen dat eerder meegemaakt te hebben zo laat in het jaar!

 4. Mooi boeket en dat kamertje is nu weer al zo mooi! Wij zijn binnen ook volop bezig, moestuin momenteel niet zoveel meer te doen, alhoewel; ge kunt daar ook bezig blijven!

 5. Struikmargrieten stek je beter dan ze te overwinteren als geheel. Overwinteren lukt slechts in zeer optimale omstandigheden (heel veel licht, vorstvrij doch voldoende koel, afdoende ventilatie, gestaag afnemende watergift, etc.).
  Je kan de plant heel gemakkelijk zelf stekken. Neem nu jonge scheuten weg en plant deze in kleine potten. Gebruik hierbij wat stekpoeder en je hebt in het voorjaar weer nieuwe margrieten in de tuin.

 6. Ewel, dat vind ik nu eens een goeie vraag zie: wat je best aanvangt met zo’n pot in de winter. Want ik ben daar ook geen held in om planten over te houden. (doorgaans ben ik al blij als ze 1 seizoen een beetje mooi doorkomen 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *