Geraakt zo stilaan in kerststemming

Ook al gaat dat dit jaar precies toch een stuk moeilijker dan andere jaren;  ’t zal met ’t weer te maken hebben zeker.  Of misschien waren we te goed voorbereid; de pakskes kochten we al weken geleden nog voor er enige sprake was van kerstsfeer in de winkelstraten.  Maar onze kerstboom zorgt natuurlijk wel voor het nodige kerstgevoel.  En zoals jullie ondertussen wel weten moet dat voor mij niet aangekleed worden met gekleurde bollen en andere fantasiekes.  Gewoon wat witte lampkes en de denneappels die er in hangen kregen een gouden verflaagje, ’t mag ook iet hebben hé. Maar eigenlijk hoeft dat voor mij nog niet eens een kerstboom te zijn; ’t is duur en absoluut niet ecologisch.  Maar mijn Mme denkt daar enigszins anders over.  Daarom zocht ik even op t’ internet naar wat alternatieven in de hoop dat ik ze tegen volgend jaar ook op andere gedachte kan brengen.

Maar onze kerst- en nieuwjaarskaarten zijn dan weer één en al recyclage.  We gingen namelijk naar de kringloopwinkel en kochten daar voor een appel en een ei oude sprookjesboeken met van die mooie prenten in.  De prenten werden met een snijmachien op envelopmaat gesneden en er kwam op de achterkant nog een papiertje met een tekstje op. Met zo’n thema is een passend tekstje niet moeilijk natuurlijk; iets met er was eens een nieuw jaar misschien, of we wensen je een sprookjesachtig jaar of we wensen je een lang en gelukkig 2013!

En dan rest mij enkel nog jullie hele fijne kerstdagen toe te wensen en veel tuinplezier in 2013!

16 gedachten over “Geraakt zo stilaan in kerststemming

 1. Pingback: In feeststemming! | natuurlijk-rijk

 2. Ik wens jullie bij deze een hele fijne Kerst!
  Ooit heb ik zelf een goedkoper en ecologischer alternatief voor een kerstboom toegepast te onzent: een grote kamerplant aankleden. Verrassend anders, zoveel is zeker. 😉

 3. Wat een reacties allemaal, dat vind ik leuk!!!! Beahalve die van onder de appelboom; treurig!? ik geef hem nochtans elke dag water hoor 😉

 4. ‘boom 7’ doet me dan eerder denken aan kapstok: ‘klimt heel leuk’
  Wij hebben sinds vorig jaar een vaste kerstboom, die gedurende de zomer in een hoekje van de wei elk jaar een stukje groter wordt.

  w

 5. Wat een geweldig leuk idee om de kerstboom alleen met lichtjes en goud gespoten dennenappels te versieren. Hier zou ik zelf nooit opgekomen zijn. Echt prachtig om te zien.

  ook voor jou hele fijne en sfeervolle dagen toegewenst.

 6. Je voorbeelden zijn leuk maar ik ga ook voor een echte boom. De geur en ik kan al mijn antieke kerstversiering in alle kleuren van mijn grootouders erin hangen. Zo mooi! Maar duurzaam is het niet, ik weet het… als ik hem bij de supermarkt wegsleep voel ik me ook even heel slecht. Wat een verspilling is het eigenlijk. Maar ik geniet er enorm van.

 7. Dat kaartjesidee is super, ook voor andere feesten trouwens; vanav roof ik de kringwinkel leeg! (maar weet nog niet of ik dat ga durven, een boek kapot knippen :-() Die middelste kerstboom is inderdaad puur Klimt, heel leuk! (maar wel veel prul nodig :-)) Alleen je kerstboom is ietske te treurig naar mijn smaak, maar dat jullie er blij mee zijn is het belangrijkste!

 8. whaa wat grappig hier zijn de kaartjes geknipt ook uit sprookjes boeken van de kringwinkel maar wacht nog op een tekstje ! en onze boom kan een ideetjes zijn voor volgend jaar hij staat zo op mijn blog .

 9. Ik kijk er toch naar uit om, als de verbouwingen achter de rug zijn, een echte kerstboom te zetten. Voor mij hoort dat erbij. Origineel idee, de kerstkaarten!

 10. Wij hebben al jaren een vrij kleine kerstboom in een flinke pot, die dan buiten “overzomert”. Dan houden ze het soms wel vijf jaar vol. Ik kan niet zo goed tegen die “stervende kerstbomen” met geen of een minikluitje in huis…
  Daarom vind ik de ideeën op de kaarten heel leuk. Die hele basale takkenboompjes links- en rechtsonder hebben mijn voorkeur.
  Jouw eigen sober versierde boom vind ik ook heel mooi.

 11. Hier staat géén kerstboom, maar ik vrees dat er volgend jaar wel opnieuw één gaat staan. Die kerstkaarten zijn erg leuk en origineel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *