De snoepers

Oke, ik geef het toe, zo af en toe heb ik ook wel eens een zoet bekske.  Maar in dit recept zitten dan ook nog eens groenten in verwerkt, dat moet dus wel kweenie hoe gezond zijn, de suiker even buiten beschouwing gelaten.  Maar ’t is in ieder geval een geweldig recept om ons overaanbod aan pompoenen en noten te verwerken, ziehier de pompoen cake.  Zo simpel als iets; 250 gr pompoenvruchtvlees, 150 gr suiker, 4 eieren, 150 gr bloem, 125 gr gehakte walnoten; 2 el honing, 1 zakje vanillesuiker, een handvol rozijnen.  Rasp het vruchtvlees van de pompoen fijn.  Mix de suiker met de eieren tot een schuimig geheel.  Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot het een homogeen mengsel is.  Het beslag in een cakevorm ongeveer een uur bakken op 180°C.  En je huis begint in een mum van tijd kweenie hoe lekker te rieken.Het geheel smaakt wat zoals broodpudding.  Ik deed er bovenop nog een laagje gesmolten chocolade, die ik even uit de Sint kom van de kinderen ritste, ssst niet verder vertellen hé, maar dat is dus volledig naar eigen goesting.

Jullie moeten nu niet denken dat ik hier de enige snoeper ben hoor, moet je hier maar eens zien; Ondertussen hebben ze ook al bijna 20 kg zonnebloempitten verorbert.  Hebben jullie ook al ontdekt dat daar geweldig grote prijsverschillen in zitten!  Bij een granen-mengeling kan ik dat nog begrijpen, maar bij zonnebloempitten lijkt me dat daar toch weinig verschil in kan zitten.  Bij onze plaatselijke maalder betaal ik dus voor die pitten 15€ voor ne zak van 15 kg, bij vivara hebben ze alleen zwarte zonnebloempitten, maar daar beweren ze dat ze daar meer energie uit zouden halen, maar de prijs is ook navenant, bijna 42€ voor de dezelfde hoeveelheid!  Amai mijn botten!

10 gedachten over “De snoepers

 1. Ja hoor, vogelbescherming raad dat ook aan. Ondertussen hebben ze al 30kg opgegeten. Ik moet daar waarschijnlijk geen tekeningske bij maken hoe druk het hier wel nie kan zijn 😉 en de kuifmees is ook terug van een aantal jaren weggeweest 🙂

 2. Ben jij nu al aan het voeren? Ik begin daar pas aan als het eten in de tuin op is. Ik zie de vogels nog volop vanalles pikken hier. Vermoed dat ik pas in januari zal beginnen voeren.

 3. Hier weer het woord goesting hihi…….
  ik vind je blogs wel zo leuk om te lezen hahahahahaha….
  En euh… van zonnebloempitten heb ik geen verstand alleen dat de vogels ze hier achter het huis met zakken vol verorberen!
  Receptje ziet er werkelijk fantastisch uit mjammie…..

 4. @fruitberg; aha nog ene die dat al gemerkt heeft 😉
  @Mme boerenerf; ik zou volgend jaar toch maar met die moestuin beginnen 😉
  @Menck; blijkbaar verkoopt het toch!
  @Elise, ja prijsjes vergelijken loont!
  @Zem; hihi je denkt precies al aan je kleinkinderen 😉 vorige winter hebben we inderdaad serieus mogen aanhalen!
  @Thea; ja eens je begint!

 5. Hier heb je de Action…die hebben heel goedkoop zaad en zonnebloempitten enzo….voor een zakje maakt het niet uit….maar onze vogels zijn nu eenmaal grootverbruikers!!

 6. Die cake lijkt me een prima manier om groentenmijdende kindertjes nog wat toe te stoppen 😉
  En wat betreft Vivara, ze hebben wel uitstekend spul, en hun containermixen zakken langzamer met minder morsen door hun containertjes dan de plaatselijke zaadmix. Maar vorig jaar zijn we ook op de plaatselijke winkel overgegaan. Het werd haast een vaste last, die vogeltjescatering…

 7. Voer voor de vogels alsook voor onze huisdieren koop ik bij een lokale handelaar. Prima kwaliteit en zeer betaalbaar.
  Vivara laat ik met heel veel graagte links liggen omwille van hun belachelijk hoge prijzen. Pure afzetterij, zeg ik u.

 8. Vivara is inderdaad vaak ridicuul duur, zeker voor zonneboempitten zoals je aangeeft. Ik koop silovoer, pindanoten en vetbollen en pindakaas bij hen, strooivoer en zonnebloempitten koop ik ook elders wegens veel goedkoper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *