Was alles maar een prairie

Ik moet toegeven, de tuin ziet er niet overal even fris meer uit.  Het droge voorjaar en daarbij nog de extreme hitte van begin juli maakten dat heel wat planten vroegtijdig stopten met bloeien.  Er zijn zelfs bomen die al een flink deel van hun bladeren hebben verloren en de berk begint precies zelfs al wat te verkleuren.  En gras, welke kleur heeft dat nu ook alweer? Maar er is één stukje tuin dat daar precies helemaal geen last van heeft en dat is het pas in het voorjaar nieuw aangelegde stuk prairietuin. Amper 4 maanden later ziet dat er al geweldig uit, zelfs zo geweldig dat ik van heel mijn tuin wel een prairie wil maken.  Geniet u even mee; IMG_9318
De Helenium kwam hier al eerder aan bod en staat er nog altijd mooi bij.
IMG_9321
Hetzelfde kan gezegd worden van de Euchinacea’s;
IMG_9290
IMG_9323
De combinatie van al die bloemen met de grassen levert fraaie composities op; IMG_9341 IMG_9287 IMG_9295 Ja ik ben er echt helemaal verliefd op! IMG_9348 IMG_9353 IMG_9336 IMG_9281 IMG_9287En dan te weten dat er nog bloemen tussen staan die zelfs nog in bloei moeten komen, nee dat stukje gaat ons nog een hele tijd plezier geven.

Wie meer wil weten over de aanleg en de planten in de prairie klikt gewoon even hier!

9 gedachten over “Was alles maar een prairie

 1. @fruitberg; en dat blijft maar duren, hoopte vandaag op een flink pak water maar het stof is alleen maar geblust 🙁
  @groentje; happy, happy, happy
  @Zem; ik zelf ook moet je weten!
  @dingen die fijn zijn; merci
  @Mie; hier en daar moeten er nog een paar kleine verschuivingen gebeuren maar verder ben ik wree content!
  @Janneke; hier op onze droge en stoffige zandgrond voelen ze zich duidelijk prima
  @Marian; jij hebt duidelijk niet goed gelezen, dit is het mooiste stukje uit de tuin 😉 maar die boeketten dat klopt wel helemaal
  @Helma; 🙂

 2. Ohhh…. inderdaad echt heel erg mooi!
  Ik zou me daar echt wel een tijdje met de camera in kunnen vermaken 🙂

 3. Goh, ik val in herhaling maar wat een pracht van een droomtuin hebben jullie toch! En je lijkt er wel alsmaar lapkes grond aan bij te breien die dan weer een succesverhaal op zich worden. Binnenshuis krioelt het wellicht ook alweer van de boeketten vol bloemen. Zoooooo mijn droom! Zaaaaalig! Ik zwijg stil over de disaster die onze tuin is….

 4. Je laat ons een schitterend stukje tuin zien en…..er groeien allemaal planten, behalve dan de Polygonum, die het in mijn overwegend vochtige veengrondtuin niet zo goed doen.

 5. Wat is dat een prachtig stuk tuin geworden! ik ben er van onder de indruk.
  En de foto’s zijn echt bijzonder mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *