Daar is de lente

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar het ziet er nu toch echt naar uit dat de lente eindelijk echt gaat beginnen. Er staat in ieder geval van alles klaar om in blad en knop te schieten, dus dat wordt weer en fantastische tijd! Het gras werd ook al eens afgereden, dat is wel iets minder want eens begonnen is daar geen stoppen meer aan hé. Dit weekend waren de Paasklokken natuurlijk ook van de partij en er is toch niets zo fijn dan dat de kinderen in de tuin op zoek moeten gaan. Ik kan het me amper voorstellen dat de Paaseieren binnen liggen, maar ik weet dat niet iedereen dat geluk heeft. Ik kan me in ieder geval nog goed herinneren hoe ik vroeger zelf als kind in de tuin op zoek ging, dat zijn fijne herinneringen. En bij Pasen horen natuurlijk Paasbloemen.  Vorig jaar waar ze in april al uitgebloeid.  Maar nu staan ze er schitterend bij.IMG_3707 IMG_3560 Gelukkig zijn er nog een boel andere bloemen met kleuren waar ik toch net iets meer van hou, deze bijvoorbeeld; IMG_3715 Verder stond het weekend in de eerste plaats in het teken van de aanleg van de prairieborder. Met meer dan 120 plantjes te zetten had ik daar wel wat werk mee; IMG_3697 Ik ben razend benieuwd naar het resultaat, maar de verwachtingen zijn alvast hooggespannen. Dit zijn de planten die ik er in heb gezet; Helenium ‘Moerheim Beauty’, Eupatorium maculatum ‘Purple Bush’, Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’, Gaillardia aristata, Vernonia crinita ‘Betty Blindeman’, Echinacea purpurea, Veronicastrum virginicum ‘Fascinaion’, Monarda fistulosa subsp. menthifolia, Aster amethystinus (x) ‘Kylie’, Linum perenne ‘Saphir’, Persicaria ampl. ‘JS Delgado Macho’ PBR, Dodecetheon meadia. En de grassen; Sporobolus heterolepis, Stipa tenuissima, Panicum virgatum ‘Heavy Metal’, Calamagrostis brachytricha, Sorghastrum nutans. En na wat gepuzzel zag dat er zo uit; IMG_3726 Als iemand geïnteresseerd is in een plannetje dan kruip ik wel eens in mijn tekenpotloden. Maar misschien wacht u beter tot u met eigen ogen kan zien of het wel op iets trekt 😉 Mijn Madame is in ieder geval nu al blij met wat extra pioenen erbij; IMG_3705Verder doen de kikkervisjes in huis het prima al vragen we ons wel af wat die beestjes eigenlijk te eten moeten krijgen. Misschien moeten we ze zo stilaan maar terugzetten in de vijver. IMG_3552En voor wie nog een leuke uit-tip wil voor met de kids, kunnen we het Eindhoven museum zeker aanbevelen, zeker als er speciale festiviteiten te doen zijn; IMG_3674 IMG_3663

12 gedachten over “Daar is de lente

 1. Dag Werner, ik heb niets van bodembedekking toegepast. Dan moet je inderdaad regelmatig wieden in het begin. Ik had mijn lapje grond al enkele maanden braak liggen en ging er geregeld door om kiemende onkruiden al te verwijderen. Dat scheelt een stuk. Veel succes

 2. Leuk om het prille begin van je prarietuin te zien wetende hoe het er nu uit ziet. Fantastisch.
  Maar ik vroeg me af wat je destijds (en nu nog altijd waarschijnlijk) tussen die prille plantjes hebt gezet om de blote aarde te bedekken.
  Ik twijfel nog: of gewoon blote aarde het eerste jaar en vervolgens elke week erdoor om de kiemende onkruiden weg te nemen, of bladafval, of een andere bodembekker? Zeker het eerste jaar zul je toch nog wel wat moeten wieden niet?
  Bedankt voor je advies!

 3. Pingback: Was alles maar een prairie | natuurlijk-rijk

 4. @Jan; bedankt voor de tip
  @Ludo; de rekening was ook niet mis 😉
  @Marijke; ik heb de kikkervisjes meteen los gelaten!
  @Groentje; ik hoop op een mooi resultaat
  @Zem; ik ben ook echt heel benieuwd of het er zo naar uit gaat zien zoals ik in mijn hoofd heb
  @Madame boerenerf; zet uw ventje maar aan ’t werk 😉
  @fruitberg; ik heb al een bruin kleurtje 😉
  @Helma; ja de temperatuur gaat maar op en af, maar de regen is dan weer goed voor de plantjes 😉

 5. De lente is nu inderdaad echt begonnen alleen mag de temperatuur ietsje hoger hihi…. En wat een geweldige tuin heb je toch. Heerlijk als je alles in de grond kan zetten wat je mooi vindt. Ik ben heel benieuwd hoe dat er straks allemaal uit ziet als alles in bloei staat 🙂
  Heel fijn weekend

 6. Zo te zien was het een heel werk, maar wát een boeiende verzameling “prairieplanten” heb je neergezet. Ik vind het heel spannend de ontwikkeling te volgen!

 7. Oh wat heerlijk dat je zoveel ruimte hebt om zoveel plantjes te kunnen planten. De vlinders zullen je heel dankbaar zijn voor het planten van de Eupatorium. Je zult verstelt staan!! Kikkervisjes eten algen op uit de vijver en de watervlooien. Inderdaad maar snel terug in de vijver.
  Heerlijke dag gewenst en succes met planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *