Op het tweede keukenzicht

Ik had niet meteen plannen om jullie nog eens te laten meegnenieten van ons keukenzicht.  Maar zaterdag zijn we wat perkplantjes gaan kopen en ineens zag dat er nu toch allemaal weer zo fleurig uit, dat ik het niet kon laten om er een fotooke van te trekken. En hoe hard dat dat allemaal weer veranderd is op die 2 maanden, niet te geloven, van grijs-bruin zitten we nu ineens overal en dan bedoel ik echt wel overal aan fris groen! Zelfs de haagbeukhaag staat al in ’t groen en daarvoor presenteert zich zowaar een schoon tafereeltje in paars en dito bijpasende blauwe kleuren van tuinjudaspenning, blauw druifjes, kievitsbloemen en vergeet me nietjes, i like!!!  Verder lijkt alles maar in bloei te schieten wat er maar in bloei kan schieten, er is gewoon geen beginnen aan om hier nen volledigen update te gaven.  Maar ’t gaat ook wel razendsnel, de slanke sleutelbloemen bijvoorbeeld die vorige keer nog zo schoon stonden zijn duidelijk al over hun hoogtepunt heen.  Alleen deze helleborussen blijven maar geven, en staan nu schoon te wezen in een wolkje van, weeral, vergeet me nietjes!  De naam vergeet me nietjes lijkt me nochtans totaal verkeerd gekozen, eens in uwen hof, geraakte ge d’er gewoon nie meer vanaf!  Zelfs op plekskes waar ik het proper, lees onkruidvrij, probeer te houden.  Vinden zij het blijkbaar fijn om den boel nog wat meer op te fleuren, zoals hier aan mijn kruisbessen! Maar ook de heg, houtkant of hoe jullie dat ook willen noemen, doet ondertussen zijn duid in het zakske want zowel de sleedoorn als het krentenboompje geven momenteel het beste van zichzelf.  En dan moet de vlier, de meidoorn, de gelderse roos, de wilde lijsterbes, de wilde kardinaalsmuts en het sporkehout zelfs nog beginnen!  Meer info over zo’n heg; alhier!  Maar de fruitbloesems blijven toch wel de schoonste pareltjes dezen tijd, een lust voor het oog! En omdat ge nooit genoeg bloemekes kunt hebben, werd ook de bloemenakker met korenbloemen, klaprozen, gele ganzebloemen, bolderik en meer van dat fraais al ingezaaid! En dan heb ik het nog geeneens gehad over onze heggemussen die al met jongkies zitten en de pas uitgekomen kuikentjes en de pinksterbloemen en de egel die we nu eindelijk in levende lijve hebben gezien.

13 gedachten over “Op het tweede keukenzicht

 1. @Mirjam; laat maar knallen!
  @Godelieve; doen we
  @de fruitberg; 😉
  @Isis; blauw combineert idd erg goe en dat te bedenken dat ik daar zelfs weinig moeite voor heb gedaan 😉
  @boer Thomas; dat gaat daar zeker fleuren!
  @Helma; doen!
  @aandewaterkant; 😉
  @Zem; nooit bij stil gestaan dat er zo’n verschil is tussen het hoge noorden en ons
  @Anne tanne; eens zo hard ja!
  @Mme boerenerf en Angelika; merci

 2. Eén voordeel van zo’n veel te lange winter is, dat je nog eens zo hard geniet van het frisse groen…

 3. Dat gaat weer de goede kant op: de weelde komt weer terug. Prachtig, alles wat bij jou allemaal al bloeit. Puur genieten. Het komt hier ook: de eerste vergeet-mij-nietjes gespot!

 4. Ohw wat gezellig!!!!
  ik moet nog steeds aan de gang en normaal was ik altijd al klaar deze tijd. Nu door drukte en andere bezigheden nog niet aan toegekomen. Als ik jou foto’s dan zie dan beginnen mijn handen te jeuken. Komend weekend maar even aan de gang, nou ja even……..

  Groetjes, Helma

 5. Het is inderdaad enorm hoe snel alles gaat … zon-regen-zon-regen en iets warmere temperaturen, meer moet dat niet zijn. Het is echt genieten de laatste tijd. Fruitbomen in bloei, bessenstruiken, alle voorjaarsbloeiers enz enz.
  Maar ook de insecten zijn al redelijk actief; hommels, bijtjes, vlinders, … .
  We zijn dit weekend ook toevallig perkplantjes gaan kopen, kwestie van het terras een beetje op te fleuren. Dat gaat mooi worden deze zomer (en nu in feite ook al).
  Net zoals bij ons staat jullie tuin ook vol met vergeet mij nietjes … toch 1 vd mooiste (on)kruiden!

 6. prachtig 🙂 toch een tikske jaloers hier. de combinatie blauw-paars-roos is echt een succes. toch tijd dat ik bij ons ook eens wat meer mijn best doe, nu staan alleen de tulpen op openbarsten. de rest is voor binnen een paar weken denk ik 🙂

 7. Ja, ’t lijkt wel of de natuur de verloren tijd extra snel in wil halen, hė! Hier in t noorden begint het er ook al een beetje op te lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *