De boel ontploft

Echt wat er hier de voorbije dagen allemaal in bloem is gevlogen, dat is echt niet meer normaal joh. De boel ontploft gewoon, overal bloemen die in bloei schieten. Zoals hier in de schaduwborder bijvoorbeeld slanke sleutelbloemen op een bedje van longkruid; Of al die witte bospareltjes onder de bomen; Maar misschien ziede liever deze gele pareltjes in het gras; Ge zegt het maar hé. We zouden ook even goed eens in de speelweide kunnen gaan kijken;  Of in de bloemenweide;  Maar misschien ziede gewoon liever de bloesems in de boomgaard, dat kan ook hé;    Ik weet niet waar jullie voorkeur naar gaat, maar ik, ik vind het gewoon allemaal leuk!

15 gedachten over “De boel ontploft

 1. Pingback: Een tuin = een belevenis | natuurlijk-rijk

 2. Bedankt voor al jullie fijne reacties. ‘T is inderdaad puur genieten!

 3. Ik kijk alvast uit naar de bloesems aan mijn Japanse kers en de op openbarsten staande blauweregen.
  Heerlijke foto’s nam je. Ze drukken puur verlangen uit.

 4. Prachtige serie van de plotselinge kleurenpracht.
  Zo ver is de natuur hier in het noorden nog niet, maar ook hier is de sprint naar de lente intussen begonnen.

 5. mooie bloemenfoto’s. Je hebt gelijk, het komt nu ook echt allemaal tegelijk en juist door die lange winter kan je het weer erg waarderen….

 6. ’t Gaat nu inderdaad erg snel, alsof de planten beseffen dat ze tijd moeten goedmaken. Morgen staan er heel wat pruimelaars en de kersen in bloem

 7. Geweldig mooi! Hier is het precies ook ‘openbarsting’ van de aarde, met al die kiemplantjes die boven komen.

 8. Mooie foto’s van de prachtige bloesems. Maar nu kan je goed zien dat wij meer dan 200 km noordelijk zitten. Dit feestje gaat hier nog komen!

 9. Prachtig! Ik kijk uit naar de bloesems… zo mooi. Het paadje waar mijn volkstuin aanzit is een laantje van sierkersen, binnenkort zijn die bomen helemaal wit. En dan in de tuin de bloesem die veel fruit beloven. Maar na zo’n lange winter vind ik eigenlijk alles mooi, zelfs het dapper bloeiende hondsdraf.

 10. Ze zijn daarbuiten inderdaad met een forse inhaalslag bezig…
  Ik heb zelfs de indruk, dat de (kruidachtige) planten die in april moeten bloeien alweer ongeveer ‘op schema’ zijn. Wat de bomen en struiken betreft is er nog wat achterstand, zowel wat blad als bloem betreft. Maar het zou mij niet verbazen als dit jaar de appels de kersen inhalen als het om bloeien gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *