De vakantie zit er op!

En ik heb er echt kei hard van genoten.  Dat gaat morgen toch een beetje zeer doen, maar ach, ik mag niet klagen woensdag en donderdag ben ik alweer thuis 😉  We trokken nog eens naar de Ardennen.
En de Ardennen dat vind ik echt de max, ik kan daar zo van genieten; wat wandelen, alles rustig aan, de natuur en de vele bloemen!  We zijn zelfs gaan kajakken en dat was echt super, zelfs een beetje spannend met momenten.
Ook het feit dat je een week zonder computer bent, geen mails die gelezen en beantwoord moeten worden, geen facebook.  Ik heb dus ook even geen andere blog-berichtjes gelezen, mocht ik iets heel belangrijk gemist hebben laat het me dan effe weten 😉

De bevers blijven het echt geweldig goed doen in en rond de Ourthe!  Hier had er eentje een klein hongertje 😉 Maar soms vraag ik me wel af of het niet te goed gaat met die bevers, je moet tegenwoordig meer moeite doen om er geen sporen van te zien dan wel!  En kijk nu zelf soms zijn het ook gewoon echte vandalen!  Wie haalt het nu in zijn hoofd om zo een boom te lijf te gaan!  Daar komen toch ongelukken van;
En voor diegene die zich afvroegen of dat wel goed gaat komen met onzen hof! Vandaag is er nog heel hard gewerkt, en kijk zelfs de serre is al klaar om de tomaten te ontvangen. Ik ga toch nog maar efkes wachten, ze voorspellen nog wat koude nachten deze week!

10 gedachten over “De vakantie zit er op!

 1. “De Ardennen”, het voelt toch telkens weer wat als thuiskomen.
  Hier is het weer even geleden dat we het hart van de Ardennen hebben kunnen proeven. Dit jaar er dringend nog eens werk van maken.

 2. @Janneke; we hebben het geluk dat mijn schoonouders er een huisje hebben, dus dat is super handig!
  @Silvia; misschien eens een andere buurt proberen 😉
  @Fruitberg; och al in Tienen, dat wist ik niet!
  @Heidi; jij kent de streek precies ook goed 😉
  @Menck; allé wie weet zitten we zo zonder het te weten wel eens in elkaars buurt 😉
  @Zem; heerlijk was het, lekker rustig!
  @onder de appelboom; allé joh, er komen heel wat lange weekends aan hint hint 😉
  @Mevrouw mus; merci

 3. Eigenlijk nog nooit met de kinderen naar de Ardennen geweest. En zeggen dat er daar gratis een chaletje ter beschikking staat voor ons. Misschien moeten we dat toch eens doen dan…

 4. Ook wij hebben goede herinneringen aan de Ardennen. Wat fijn dat jullie er even tussenuit konden. Ik vind die (half)doorgeknaagde stammetjes van de bevers wel bijzonder. Sterke tandjes!
  En nu weer thuis: even de nachtvorst in de gaten houden…

 5. Misschien moet ik maar eens een bever in dienst nemen om mijn kettingzaag wat rust te gunnen. Die beesten kunnen er wat van!
  En aan de Ardennen – de Ourthe in het bijzonder – heb ik erg goede herinneringen. Vrienden van ons hebben het geluk er te wonen. Wij hebben dan weer het geluk daar regelmatig naartoe te kunnen. 😉

 6. Oh, kajakken op de Ourthe, zo zalig! Tussen Nisramont en Maboge zie je idd veel sporen van bevers langs het water. Prachtige streek, da’s altijd vakantie daar. En bij de foto van uw serreke bedenk ik ineens dat ik hier nog véééél werk heb…

 7. Leuke foto’s. In Tienen zitten nu ook bevers, ik moet dus niet meer naar de Ardennnen. Maar we gaan er zowiezo toch één week per jaar naar toe, niet zozeer voor de bevers 😉

 8. wij zijn ook echte Ardennen-fans. We hebben er dan ook al heel wat afgewandeld. Toch zijn we dergelijke afgeknaagde stammen nog niet tegengekomen. Chique hoor!

 9. Prachtig, de Ardennen en de omgeving van de Ourthe dat zal een fijne vakantie geweest zijn. Wij hebben er ook wel eens gewandeld, maar dat is eigenlijk al weer veel te lang geleden. Die bevers maken er wel een potje van, ik ben er ook van overtuigd dat er op een gegeven moment weer te veel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *