Mijn Madame wordt zot!

Van al die potjes in ons kot!  Allé eigenlijk niet alleen zij, maar ook dochterlief is niet echt content dat ze niet meer kan koken in haar keukentje. Maar ze zou eigenlijk tevreden moeten zijn, want bij wie groeien de courgetten nu in de kookpotten. Nog een paar weken en ze kan meteen beginnen koken met kraakverse groenten. Hoe graaf is dat wel nie!  En heb je dit al ooit gezien; Den trein rijdt bij ons gewoon door een tomaten-bos, stoer hé!
En dan klaagt mijn Madame ook nog dat ze geen plek meer heeft om aan haar naaimachien te werken!  Maar zo tussen de bloemekes, oké ’t is daar nog wel wat op wachten, maar van dieje peterselie helemaal rechts, daar kan je toch al van snoepen, gezond en lekker en niks van calorieën, wat wil een mens nog meer!
En al die extra zuurstof dat er in ons veranda, of hoe noemen ze dat in Nederland nu ook al weer, komt door al die plantjes, dat geeft toch een boost van kweenie wa, er zijn mensen die daar wel een speciale kuur voor doen hé en bij ons is dat gewoon gratis en voor niks. Nee vrouwen, ik begrijp daar soms helemaal niks van 😉

11 gedachten over “Mijn Madame wordt zot!

 1. Hier staan de tomaten en en een deel van de paprika’s (in potjes) al een tijdje in de tunnelserre. Alleen de paprika’s heb ik tijdens de koude nachten binnengehaald. Vooral tomaten hebben er baat bij als je ze niet te lang binnenhoudt vind ik. Hier zijn de nachten natuurlijk wel ietsje zachter als bij jullie.

 2. @Yolanda; een hotel is bij ons inderdaad een hotel en als ik dan nog win is het een heel leuk hotel!!!
  @Helma; ik hoor je bijna mee lachen 😉
  @Thea; ik hoop dat mijn madame je reactie niet leest anders zwiert ze alles buiten 😉
  @Myriam; yep dat lees je morgen 😉

 3. heel herkenbare situatie, het begint nu rustiger te worden in de veranda, de meeste planten mogen nu in de serre blijven, alleen de komkommers mogen ’s nachts nog terug binnen 🙂

 4. Je hebt toch ook een kasje…dat heet bij jullie serre….zover ik weet…ik heb al mijn zaailingen daar in staan! Ik ben gewoon iets later begonnen met zaaien…..zodat het daar warm genoeg is. Veel fijner als alles op de vensterbank, daar word ik zelf ook gek van!!

 5. Grinnik……. weer heel leuk geschreven en een genot om te lezen.
  De mooie en gezonde plaatjes erbij inclusief, kookstel en naaimachine doen het echt heel goed hahahaha…..

  Sorry voor mijn late reactie maar had zelf geen internet toto afgelopen vrijdagmiddag.

 6. Eh, ik geloof dat wij een veranda een serre noemen, terwijl jullie een kas een serre noemen. Hoe noemen jullie eigenlijk een Nederlandse veranda want dat wil ik na al die Babylonische spraakverwarringen tussen buurtjes nu toch echt eens eindelijk weten. 😉

  Gelukkig noemen jullie een hotel ook gewoon een hotel dus als ik zeg dat er op TuinTirades een gratis insectenhotel te winnen is dan weten we allemaal waarover we spreken.

  Tja, al die zaailingen, daar staat mijn serre ook mee vol, mijn kas trouwens ook. haha

  groetjes,

  Yolanda

 7. @Fruitberg; hopelijk een hele lange 😉
  @Godelieve 😉
  @Zem; dat jong geleerd krijgt nog een vervolg in mijn volgend berichtje!
  @Johan; weeral werk erbij 😉

 8. Letterlijk “leven in den hof” 🙂
  Ma wel zo sjiek dat die trein door een echt bos kan rijden!
  Ik vloek nog steeds dat we hier geen grote veranda hebben voor dit soort dingen. Maar wat niet is kan nog komen.

 9. Schitterend vind ik het! In deze tijd gaan de babyplantjes voor 😉 En daar moet alles voor wijken, zelfs de kookpotjes van de dochter. Jong geleerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *