Zon en regen is voor de tuin een zegen

Dat groeit hier dan ook als zot. Onkruid inclusief helaas. De tuin verandert nu elke dag en je ziet alles groeien waar je bij staat. Nog een paar dagen zon en de bloemenweide staat hier vol margrieten. Een paar weken geleden sloeg ik nochtans alarm want ik had nog geen enkel margrieten-plantje gespot. Maar ineens zijn ze daar dan toch; Heerlijk vind ik onze bloemenweide, een lekker wild plekje. Ook al is het zo’n 150 meter van ons huis. Als het goed weer is sleuren we al het eten naar daar om er te eten. En dan genieten we telkens na en zeggen we nog eens tegen elkaar, wat zitten we hier toch goed. Oordeelt u zelf maar; Ik plantte er wat (wilde???) hyacinten in. Die gaven de voorbije weken een mooie blauwe kleur aan het geheel. Ik heb ook altijd de gewoonte om telkens ik een interessant plantje zie daar wat zaad van te verzamelen. Zo komt dat paarse bloemeke van onze reis naar Frankrijk een paar jaar geleden. Ik zou eens moeten opzoeken wat het juist is, of u mag me dat ook gewoon influisteren hoor. Geniet van ’t zonneke en tot gauw!

7 gedachten over “Zon en regen is voor de tuin een zegen

 1. Onkruid zeg je ? welja, ik zie nergens onkruid staan 🙂
  Wat is onkruid eigenlijk ? Zijn dat bloemen of planten zonder papieren ? 🙂
  Zijn dat planten die zonder toestemming groeien ? 🙂
  Alle gekheid op een stokje, je wilde bloementuin is echt wel een streling voor het oog ! Ik stel me zo voor dat Renoir of Manet daar ergens hun schildersezel opstellen en een zalig mooi impressionistisch kunstwerk schilderen van de kleurweelde uit je tuin 😉 Een macro fotograaf zou je tuin echt fantastisch vinden als ontdekkingsruimte en natuur studio !

 2. van zo’n bloemenweide, fleurt men wel op..

  in deze tijd van van het jaar vind ik de natuur het mooist..

  alles verandert nu snel en je hebt nog het mooie frisse groen

  groeten

 3. Ik vermoed dat het paarse bloemeke achter de (niet-wilde) hyacinten (maar Spaanse) een beetje flou staat te wezen op de foto? In dat geval lijkt het me voederwikke te zijn.

 4. Dat paarse bloemetje heeft wat weg van wilde Campanula of Akkerklokje, doch ik kan me vergissen. Tevens zie ik er een hyacintensoort in. Hm, moeilijk.

 5. Absoluut een aanwinst, een bloemenweide. Hier zijn alle margrieten vorig jaar verorberd door familie slak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *