Zijn jullie nog niet gesmolten?

Man, wat was dat heet de voorbije week. Ik ben blij dat het vanavond eindelijk is afgekoeld na een flinke onweersbui, dat was toch weeral een tijdje geleden. De tuin heeft het zo te zijn vrij goed doorstaan. Uiteraard wel met sproeien uit onze grondwaterput, anders zou het wel een ander verhaal zijn. Zelfs met sproeien is er een stuk Eupatorium die er maar wat verdord bijhangt. En de fruitbomen in de boomgaard, die laten hun blad en hun appels al vallen. Hopelijk kan alles nu herstellen nu we weer meer regen gaan krijgen en dan krijg ik misschien weer wat fut om hier berichtjes te plaatsen, zelfs dat was er precies te veel aan! Deze zonnebloemen zaaide ik op een verloren plekje in de tuin, zie ze stralen!

7 gedachten over “Zijn jullie nog niet gesmolten?

 1. Wij zitten in zuid-oost Friesland precies op een plek, waar de regen aan voorbij gaat, niet meer dan een beetje gespetter.
  Een aantal planten krijgt geel blad en veel hangt slap.
  Ik hang ook nog slap, de warmte is het huis en het lichaam nog niet uit.
  Zo’n hittegolf maakt volledig apathisch.

 2. We zijn ook gelukkig dat die moordende hitte achter de rug is !
  Heb gisterenavond express in de gietende regen gaan wandelen en dat deed deugd hoor 😎
  Je zonnebloemen zijn een plezier om naar te kijken !

 3. Bijna. Hier in Vlaams-Brabant was alles kurkdroog, maar daar is nu verandering in gekomen dank zij de flinke onweersbui waarvan we deze avond konden genieten. na 3 weken zonder een druppel regen. Regen zonder veel wind, prima. Alles wat een beetje verdord is zal zich nu vlug herstellen.

 4. ‘k Smelt ook, ‘k verdamp…
  Je zonnebloemen stralen!
  Hier blijft het wachten op regen. Pluviometer toonde 1mm. op 13 dagen tijd… Hopelijk geen onweer…
  Lie(f)s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *