Waar blijft die indian summer

Wat een weer; storm, wind, regen. Ik heb er zo stilaan wel genoeg van. Geef mij maar een oudewijvenzomer zoals ze hier in de omstreken zo schoon kunnen zeggen. Ik zou nog eens goed willen hakken, schoffelen of hoe jullie dat ook noemen in de bloementuin. Maar dat heeft met dit weer natuurlijk geen zin. Gelukkig zijn er nog bloemen die wel het schone weer maken in deze tijd van het jaar, en dat zijn de Asters natuurlijk. Een beetje zon en ze zetten de prairie-borders hier in een mooie gloed dat je alleen nog maar meer doet snakken naar van die lekkere nazomer-dagen. Ik overdrijf misschien wat maar ik ben op de fiets dan ook al een paar keer stevig nat geworden. En euhm in de scholen, mijn nieuwe job remember, staan nu heel de dagen de ramen en deuren wagenwijd open, allemaal tegen de corona. Ik kan u zeggen dat ik voortaan een extra trui meeneem. Ik vraag me bovendien af of ze wel van plan zijn om deze winter de chauffage aan te zetten. Chauffage vollen bak en de ramen open is natuurlijk niet echt goed voor het milieu. Misschien moet ik toch maar eens investeren in thermisch ondergoed. Voorlopig zullen we het er toch mee moeten doen natuurlijk. Nog 3,5 week en mijn eerste verlof komt er al aan. Sorry hé, maar dat mag ik nu toch voor één keer even mee stoefen hé. Soit we wijken af, terug naar de tuin. Dus al wie die regen ook zo beu is, loop gerust even mee, je wordt gelukkig niet nat.

En het beste bewaren we voor ’t leste!

8 gedachten over “Waar blijft die indian summer

  1. Inmiddels zijn we een week verder en is het hier in Nederland nu wel mooi weer voor de tuin. Ik hoop dat je inmiddels toch je ding hebt kunnen doen in je tuin.
    Je foto’s vind ik erg mooi en vrolijk 😀

    Groet, Helma

  2. Het enigste waar ik over klaag is het noch vis noch vlees weer. Als het zo’n slecht weer is en somber is, laat het water dan met bakken uit de hemel vallen zodat onze grondwaterstand zich kan herstellen!

  3. Prachtig schouwspel, die asters. En binnenkort foto’s van al het geel en rood in de tuin. Ook mooi toch?

  4. Vandaag heb ik de ganse dag in T-shirt gewerkt. Herfstzon vol op mijn bol en regen noch wind te bespeuren. Het was zalig.
    De asters maken thans het mooie weer, inderdaad. Maar ook bijvoorbeeld Kalimeris schittert te onzent nog volop, samen met de laatste anemonen en de Sedum ‘Herbstfreude’. En zo kan ik er nog wel een paar opsommen. Om maar te zeggen dat de herfst mij zeer genegen is, ondanks de paar plensbuitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *