Hou je vast, de herfst is daar

Het is even aanpassen, regen (die had de tuin hard nodig) en wind (er dwarrelen al zoveel noten, kastanjes en bladeren rond). En dan krijgen we dit weekend ook al de eerste herfst-storm over ons heen. Het valt me ook tegen hoe snel het ’s avonds ineens weer donker wordt.

Nu heb ik het geluk dat ik de laatste tijd, met mijn nieuwe job!!! in het onderwijs!!!, heel wat betere uren heb. En dus ook na het werk nog gerust een rondje door de tuin kan maken of op woensdag-middag nog wat tuinklussen kan doen! Heerlijk toch. Ik ben in ieder geval hartstikke gelukkig en weet nu wat het is, een job die al je energie uit je trekt of een job waar je energie van krijgt!!! En zo komt een droom ook ineens uit; met de fiets gaan werken! Elke dag wel een 15 kilometer enkel maar wat geeft dat een ander gevoel zo uitgewaaid thuiskomen. Ik ben dus de laatste weken één en al energie! Maar euhm voor ik hier nog verder afwijk moeten we het misschien maar gewoon over de tuin hebben. Afgelopen weekend lieten we onze appels en peren weer persen tot sap bij de persmobiel van de boomgaardenstichting. Ook al had ik duidelijk minder appels, we kwamen toch nog aan 45 liter sap. In ieder geval heb ik me voorgenomen om volgend jaar de appelbomen ook water te geven in droge periodes. Maar genoeg geleuterd over naar wat overzichtsfoto’s vanop de ladder van de voortuin!!!

8 gedachten over “Hou je vast, de herfst is daar

 1. Fijn dat je het in het onderwijs zo naar je zin hebt!
  De kleuren in de tuin zijn nu meer gematigd: de matheid van de herfst gaat er steeds meer insluipen. De kilte en de nattigheid ook.
  Toch is het nog heel mooi bij jou in de tuin!
  Hartelijke groeten, Zem.

 2. 45 liter sap!!! Kan je dat wel zolang goed houden of is het bij jullie in no time op 😉
  Je tuin is gewoon prachtig en ik denk dat er in de herfst ook heel veel te zien is in jullie tuin.
  Fijn te lezen dat je het nu zo naar je zin hebt in het onderwijs.

  Groet,
  Helma

 3. Geen heerlijker seizoen dan de herfst! (Op de lente na, dan.) Die kleuren! Die geuren! Dat oogstrelende verval!
  Het regent wat meer en het wordt frisser, doch geef mij maar de romantiek van de herfst in plaats van de plakkerige hitte en dodelijke droogte van de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *