The job has done

U weet misschien nog wel dat ik een paar maanden geleden begonnen ben met het plantklaar maken van mijn nieuwe prairie-stuk. Dat was toch wel een jobke dat ik danig onderschat had. Allereerst moest er een hoop klimop en maagdenpalm verwijderd worden. Stonden er nog een boel struiken in de weg, een hazelaar, nog stronken van eerder omgedane berkenbomen. Bovendien zat de grond ook nog eens vol met wortels en als klap op de vuurpijl moest er ook nog een heel stuk gazon omgespit worden.Het feit dat het ook nog eens behoorlijk druk was op het werk en in het weekend maakte dat ik niet echt kon doorwerken. Maar na ettelijke ritjes met de kruiwagen om de struiken te verzetten;Ettelijke ritjes naar het containerpark;   Kwam er dan toch stilaan wat schot in de zaak; Om vervolgens nog eens een dagje bij vriesweer goed door te werken; En zodoende kon ik afgelopen zondag het laatste stukje afwerken. En kijk, nu ligt ie mooi biljartlaken-klaar om beplant te worden! Volgende week brengen ze de terrastegels. We hebben gekozen voor Vietnamese blauwe hardsteen. En de week nadien kunnen dan de paadjes en ons terras gelegd worden. Ik zal dus één dezer mijn planten eens gaan bestellen. Ik begin dus al redelijk opgewonden te geraken om dit hier aan te leggen;  Goed voor om en bij de 140 vierkante meter nieuwe tuin!

21 gedachten over “The job has done

 1. Pingback: Ons huis op de prairie | natuurlijk-rijk

 2. Yep, volgende week het terrad en de paadjes en dan 2 weken laten aanplanten!!!

 3. Ik wacht ook nog altijd op jou stukje eigenwijze prairie hé!!!!

 4. Het uitzicht is echt super, we kunnen ons al niet meer voorstellen dat we dit moeten missen, en dan is het nog geeneens aangeplant!

 5. Hallo Rob,
  fijn dat je wat van je liet horen. Ik was ook een hele poos van het blog af want mijn 5-jarige kleinzoontje Jahnay verongelukte op 31 oktober van vorig jaar. Door zijn dood was ik (en ben ik) zo van slag geweest dat ik het internet even heb gelaten zoals het was. Alleen het bericht neergezet van zijn dood.

  Jij bent hard bezig geweest (en nog bezig ) in je tuin en dat gaat echt heel mooi worden als ik dit zo lees.

  Groetjes, Helma

 6. Amai, dat is wel een serieus werkje geweest !
  Je mag best wel fier zijn op die prestatie
  Wat ik hier altijd zo leuk vind is je enthousiasme en vrolijke gedrevenheid , dat werkt inspirerend hoor 🙂

 7. Zo, jij bent een flinkerd, wat een werk is daar verzet. Ik kan me voorstellen hoe fijn het is om dat te mogen gaan beplanten.

 8. al heel wat werk verzet Rob

  ik ben benieuwd hoe het er uiteindelijk gaat uitzien

  maar alles op zijn tijd

  groeten

 9. Wat een werk moest daar verzet worden!
  En ook het leuke, het uitkienen en bestellen van de geschikte planten. Ik ben erg benieuwd naar het assortiment en naar de ontwikkelingen op dit stuk tuin.
  En jullie kijken er ook nog eens schitterend op uit vanuit het huis!
  Hartelijke groeten, Zem.

 10. Benieuwd om het resultaat van al dat harde werk te zien de komende maanden (en jaren 🙂 )

 11. Niet te geloven ! Wahw… ! Proficiat, Rob !
  ’t Wordt steeds mooier/boeiender…
  Lie(f)s.

 12. Er moet altijd eerst een berg werk verzet worden, maar die moeite loont vanzelf als je straks moe en voldaan rondkijkt en de beplanting het naar zijn zin heeft. En jullie ook 🙂
  Leuk, je ontwerp. Spannend leuk, dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *