Plant van de maand, juni

Als er nu 1 plant is waaraan je een natuurlijke tuin herkent dan is het wel het vingerhoedskruid.  Een heerlijk plantje dat een ongelooflijke aantrekkingskracht heeft op hommels.  Een lust voor het oog hoe ze van bloem tot bloem vliegen! IMG_6632En dat zaait zich bovendien ook nog eens geweldig uit.  Gratis en voor niks, lekker nonchalant, meer moet dat toch niet zijn hé! IMG_6124-1024x682 IMG_6556Een dilemma dat hier elk jaar terugkomt.  Ik zie liever de roze, en zou het liefst alle witte tijdig afknippen.  Maar mijn Madame vindt de mix juist leuk. IMG_6553 En wat vind jij?

9 gedachten over “Plant van de maand, juni

  1. De mix ja! Ik heb ze hier nu ook gezaaid (zo’n twee weken geleden pas) omdat het zoals je zelf ook schrijft zo’n makkelijke plant is, wat ik van iedereen hoor, die zich dan nog eens zelf uitzaait. Het gesukkel met die hortensia’s is voorbij want die zijn weg en daar heb ik nu dit vingerhoedskruid gezaaid. Bovendien schijnt het dat die tegen wat schaduw kunnen dus dat is ook goed. Ik zie het zo voor me van die kleurige lange sprietels. Voorlopig alleen wat kleine groene sprietelkes en of ze dit jaar nog zullen bloeien, geen idee, of ze ooit zullen groeien of bloeien, ook geen idee, we wachten af. Ik zal dus eindigen met de vraag die jij zelf stelde: Wat denk jij? 😉

  2. Bij mij groeit in de praktijk de mix, dat is misschien wel het vrolijkst. Maar ik zou wel meer witte willen, want die zijn hier in de minderheid.

  3. Ik vind dat ik dringend eens jouw tuin in ’t echt moet kunnen zien. Want al dat overdadig moois en bloemrijks … het is haast te mooi om echt te zijn. Ik moet echt eens in de leer bij jou wat bloemenzeeën betreft.

  4. De roze zie ik graag, maar de witte nog veel liever! Hier staat nu een mix van die twee kleuren, met als mooiste een witte met fijne lila toetsen. Laat de natuur zijn gang maar gaan!

  5. Ik vind ze allebei best leuk, en een waardige plant van de maand. Zelf ben ik ook wild van enkele andere digitalissoorten (ferruginea en parvifolia).

  6. Ik vind de mix mooi, maar als er dan toch geknipt moet worden, de roze en laat de witte maar staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *