Een heerlijke tijd

Ooooh wat is het toch een heerlijke tijd.  De rozen bloeien zoals ze nog nooit gebloeid hebben, al is de kans groot dat ik dat volgend jaar gewoon opnieuw zeg hoor 😉  Helemaal au serieux hoeft u mij dus niet te nemen.   IMG_6953Ik liet deze klimroos de Guirlande d’ Amour lekker zijn gang gaan in een armzalig gouden-regen boompje.En ondertussen ziet dat er dus zo uit; IMG_6946 Of als u het liever langst de andere kant wil zien; IMG_6954En dan heb ik nog een flinke kerel.  Die mag over heel mijn garage klimmen.  Kwestie van al dat beton en steen toch wat te kunnen camoufleren.  Ik koos daarvoor voor de Rosa Kiftsgate.  Een echte klimkampioen, die in razend tempo naar boven klimt.  IMG_6936Er zijn nog een aantal andere soorten maar die laat ik dan misschien de volgende keer wel eens zien.

Genieten doen we momenteel ook van de lekkere aardbeien uit eigen hof; IMG_6906 Of van een boeketje, ik wil niet in herhaling vallen maar dat komt ook uit eigen hof. IMG_6901De look is dit jaar niet zo groot geworden.  De stengels begonnen al serieus bruin te worden en omdat ik vorig jaar echt moest zoeken waar ze nu ook weer in de grond zaten heb ik ze al maar geoogst.IMG_6972En dan ben ik nog rats vergeten om een foto te trekken van die heerlijke spinaziesoep met feta, het is wel duidelijk wat er uit eigen hof daarvan komt zeker.  Net zoals die heerlijke schotel van bulgher met snijbiet-spinazie.  Ik zeg het dus nog eens wat een heerlijke tijd, en dan komt mijn Madame nog net zeggen dat de eerste frambozen klaar zijn, ole!

8 gedachten over “Een heerlijke tijd

 1. Klem naast mijn voortuin staat een gouden regen die al even z’n beste tijd heeft gehad. Goed idee van die klimroos! Eens even met de buurman overleggen wat het wordt: een nieuwe boom of zo’n mooie roos erin.

 2. Mooie foto s!!!! de rozen doen het hier ook uitzonderlijk goed. De wind heeft de bladluizen geen kans gegeven dit jaar. Nog nooit heb ik zulke dikke trossen gezien en hun parfum dat zich door de tuin verspreid. Mmmmmmm.:)

 3. Mjammie…. die aardbeien zijn echt niet te versmaden 🙂
  Maar je rozenguilander in de gouden regen is echt prachtig om te zien. Mooie volle slingers met rozen. Sowieso zijn je bloemen altijd heel mooi!

 4. Die klimrozen: dat is puur geluk! Ik ga nog eens kijken in welke lelijke conifeer ik zo’n mooie klimroos kan laten groeien: je hebt me weer helemaal geïnspireerd!
  En dat het genieten is, dat is duidelijk.
  Alleen vind ik de temperatuur van de laatste dagen maar niks: 13 en 14 graden ’s middags hier in zuid-oost Friesland ;-((

 5. Indrukwekkende klimroos! En wat is er leuker dan een beetje stoefen over de lekkere en mooie dingen uit je tuin, van mij mag je 🙂

 6. ’t Gaat daar bij jullie een beetje sneller dan hier precies. De klimrozen bloeien al volop, Smarty en Felicia moeten nog openbarsten. Ook op snijbloemen is het nog wat wachten, maar al die knoppen zien er wel veelbelovend uit. Aardbeien eten we hier momenteel ook à volonté: gelukkig worden we dat niet beu 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *