Plant van de maand, juli

Wat is me dat deze maand, eerst nomineert fruitberg de Heleniums voor mijn neus weg, IMG_9047Vervolgens gaat deze tante met de Echinacea’s lopen; IMG_9053En dus wit ik het niet meer zo goed.  Ik dacht laat ik de beestjes in mijn tuin maar eens beslissen deze keer.  Op de Monardes is het een komen en gaan van hommels; IMG_9054Maar ja zonder hommel op de foto gaan jullie mij zeker niet geloven.  Dan maar eens naar de bloemenweide kijken.  Op de wilde peen zitten altijd wel wat kriebelbeestjes; IMG_9070 IMG_9076 IMG_9083Maar toen viel mijn oog op het Jakobskruiskruid.  En daar zitten niet alleen bijen, hommels en weet ik veel wat nog allemaal op.  Maar ook een hele hoop vlinders!IMG_9174 IMG_9166 IMG_9160 IMG_9131 IMG_9104 IMG_9092 En toen ik dan ook nog deze rupsen zag zitten wist ik het zeker!IMG_9125Dit lijkt me een perfecte plant van de maand, en hij kost bovendien ook nog niks.  En dan te bedenken dat ik eigenlijk van plan was om de bloemenweide te maaien.  Er zijn wel rommelige stukjes maar er zitten best wel plekken in die er nog heel goed uitzien;IMG_9159

ps ik weet het ik sta wat achter met mijn overzicht van plant van de maand maar ik hoop dat snel in orde te brengen 😉
O ja zoals je kan zien zijn we dus terug van vakantie, 3 heerlijke weken Corsica, maar daar vertel ik volgende keer wel meer over.

9 gedachten over “Plant van de maand, juli

 1. prachtig al die mooie plantjes 😉 je mag er fier op zijn ,,dit jaar heb ik het gras laten staan en komen er prachtige plantjes te voorschijn ,,zoals deze kruisplantjes heb ze in geel en wit ,,en geniet als ik zie hoeveel vlinders en bijen het aantrekt ,,!!want die beestjes vinden bijna geen voeding meer ,,dus kan ik zo n tuintje enkel aanprijzen 🙂 xxx

 2. Pingback: Plant van de maand, update | natuurlijk-rijk

 3. Prachtige foto’s en wat zijn die heleniums mooi. Ik heb een notitie gemaakt om ze ook eens aan te schaffen.

 4. Een heerlijk blog vol bloemen en vlinders en andere diertjes,. Door mijn gebroken pootje en gelijk daarna de verhuizing heb ik veel moeten missen van al dit moois. gelukkig kan ik dan nog op de blogs terecht voor mooie plaatjes 🙂
  Heel fijn weekend

 5. Laat ze toch allemaal plant van de maand zijn niet?
  De veronica zoemt hier elk jaar van de hommels, zo opvallend zelfs dat elke gast hier stil staat, wauw……..
  Mooie hellenium, prachtige kleuren 🙂

 6. Heerlijke zomerfoto’s, en wat veel vlinders! Het begint hier nu een beetje te komen, tot nu toe een slecht vlinderjaar.

 7. Dat was niet doelbewust hoor. Mooie keuze. Maar ’t wordt nu vooral moeilijk om te kiezen, hier is Eupatorium nog meer dé plant van ’t moment eigenlijk.

 8. Wat heerlijk om zoveel vlinders in je tuin te hebben! Hier veel minder te zien dan voorgaande jaren.
  Fijne dag gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *