Paprika’s en tomaten

Hogen tijd om jullie een zaai-update te geven. De paprika’s staan er al behoorlijk goed bij; IMG_3000 En ook het tweede zaaisel kan binnenkort verspeend worden! IMG_3001En dus begon ik gisteren al maar aan de tomatenzaai! Altijd een heuglijk moment om een klein zaadje in de grond te steken en te weten dat je er binnen 5 maanden overheerlijk van kan smullen. In tussentijd worden ze hier natuurlijk zo goed mogelijk vertroeteld. In mijn beginnende tomatenzaai carrière behielp ik me nog met allerlei potjes, die je dan bijna dagelijks water moet geven. Nee dan is dit systeem veel handiger. Zaaien, water geven en op de vensterbank plaatsen. En elke week eens kijken of de grond nog vochtig genoeg is. IMG_2995Dit zijn de soorten die ik zaaide;
tomaten; German Head, Bijskij Zeltije, Costoluto Fiorenzino, Amish Paste, Andine Noire, Alter Kommunist, Mawlenowe, Debarrao mix Black Krimm en Carrie Claxson. Als de paprika’s verspeend zijn worden daar nog een paar soorten aan toegevoegd.
paprika’s;carabien red, zoete puntpaprika, chocolade, sweet banan, puipurnykolokol, faludi, elephent ear, blue ary
Ik zaaide ook 2 soorten meloentjes; een gehoornde meloen en mini struikmeloen van de nieuwe tuin. En de peterselie die ik voorzaaide begint er al uit te zien als peterselie, olé! IMG_3002 En nu ben ik vooral benieuwd of jullie ook al wat op de vensterbank hebben staan?

9 gedachten over “Paprika’s en tomaten

 1. Ik ben dus wel kei georganiseerd hé, alles staat netjes in rijtjes en vervolgens plakte ik een briefje op de doos met per rijtje de juiste benaming, al zeg ik het zelf nogal een organisatie hé 😉

 2. Ooo, ik heb echt het gevoel dat ik enorm achterlig, met zaaien… Maar hier in t “hoge noorden” kun je beter wat later dan te vroeg beginnen denk ik ?
  Hier alleen nog tuinbonen, paprika’s en zomerprei onderweg. Voor komende week staat er al wel het een en ander in de planning, maar dat kan ook zomaar pas in t weekend lukken…Al wel lekker in het zonnetje aan ’t werk geweest, dat dan weer wel!

 3. ik zie vooral veel tomaten. Heb je die allemaal door elkaar gezaaid? Of zit er een logica in? Ik bedoel: weet je welk ras dewelke is?

 4. Hier is al van alles aan het kiemen in de zaaibakken, doch geen groenten. Het plezier is er niet minder om.

 5. De erwten staan sinds vandaag niet meer op de vensterbank… (Als dat maar goed gaat… zoonlief heeft ze zonder afharden rechtstreeks van de vensterbank in de nachtvorst gedumpt…)
  De tomaten zijn vandaag gezaaid. Maar omdat tomaten niet zoals erwten in een onverwarmde ruimte staan, maar in de living (met ramen tot op de grond) is het plantenrek naar binnen gehaald, zijn de kamerplanten naar één raam verhuisd en staat het rekje met kiemende tomaten (in tegenstelling tot jou heb ik maar één soort gezaaid. Wel een dertigtal verschillende rassen ;-)!) bij het andere raam.

 6. Ik geraakte deze namiddag ook niet op de site, te veel bezoekers zekers 😉

 7. Hier staat niets op de vensterbank, wegens opnieuw geen moestuinplannen dit jaar. Maar ik wens jou natuurlijk alle geluk 😉
  PS: reageren lukte daarstraks niet, error 502

 8. Yep. Vandaag wakker en in actie geschoten: tomamten, paprikas, chillis, peterselie (eigen zaad) binnenshuis gezaaid. volgende week verder met radijs, wortels en ajuin in de tunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *