Op het eerste keuken-zicht

Er zijn nog een aantal volhouders die meedoen aan de op het eerste gezicht reeks.  En vandaag keek ik door het keukenraam naar buiten en dacht laat ik daar ook maar eens een fotooke van publiceren, niet dat ik nu ga zeggen dat ik dat elke maand ga doen hoor.  Op de vensterbank pronken nu deze helleborus nigers die nadien een plaatsje krijgen in de tuin, maar ’t zijn moeilijke mannen heb ik al gelezen.  U ontdekt ook zoonlief’s voederhuisje daar rechts en onze simpele buitenkeuken, maar ’t is er één hé.  Daar links vanachter staat een bamboeschutting die ons wat meer privicy moet geven nadat we de  coniferen 2 jaar geleden hebben gesloopt.  Dit in afwachting van de gemengde haagbeuk-beukenhaag die er staat en nog niet veel privacy geeft.  Gelukkig doen de bladeren van de beuken hier wel een beetje hun best!  Net buiten beeld liggen nog de laatste restanten sneeuw van een sneeuwman, die binnen afzienbare tijd zullen verdwenen zijn. Met temperaturen van 15 graden dat voorspeld wordt voor dinsdag zal er ongetwijfeld het een en ’t ander in aktie schieten.  Deze staan nu al klaar om open te springen; En met een beetje geluk komen de eerste bijen en hommels ook al tevoorschijn, altijd een heuglijk moment. De tafel staat hier al gedekt;  En zelfs de kippen hebben de lentekriebels al goe zitten! En morgen worden de moestuin-zaden dan ook nog eens geleverd, ik wens jullie een alvast prachtige lente toe!

12 gedachten over “Op het eerste keuken-zicht

 1. Pingback: Op het tweede keukenzicht | natuurlijk-rijk

 2. @Bart; oef een reactie van den bart, vreese even dat mijn impulsieve reactie in ’t verkeerde keelgat was geschoten 😉

 3. @Menck; 1€ hebben die plantjes gekocht; een beetje schandalig bijna!

 4. @de fruitberg; ik moet morgen niet werken 😉
  @Ellen; ik ooooooooook
  @Godelieve; plat op de buik hé, ideaal na het lopen dan moet je toch in de douche, al gebruik ik ook wel eens een vuilzak 😉
  @Mirjam; nog efkes en we kunnen advocaat maken!
  @Mme boerenerf; ik zeg het nog eens ik moet morgen niet werken 😉
  @Johan, hela, ik ben het die berichtjes in categorieën moet plaatsen hé 😉 maar dat zoeken is simpel, meestal wordt je op één of andere manier naar een berichtje doorverwezen, klik dan lingsboven op home of zoiets, je bent dan op de hoofdpagina. Dan vind je rechts in de kolom categorieën. je kan een categorie aanklikken en dan krijg je al de berichten van de categorie of je kan op tags zoeken, dat is nog specifieker, of je kan ook gewoon alles lezen 😉 door telkens naar onderen te scrollen en dan pijltje aanklikken met kijk naar vorige berichten of zoiets. Hopelijk geraak je er nu weg mee en anders laat maar horen!

 5. De moeilijkheidsgraad van Helleborus niger valt erg goed mee in volle grond. In pot is zulks een gans ander verhaal, zelfs in een ruim bemeten exemplaar.

 6. Even een vraagje…. over het gebruik van deze blog…
  Hoe kan ik berichten in een catogorie plaatsen? of in het archief weervinden?
  hopelijk kun je me antwoord geven

 7. ’t Kan geen winter blijven he? Laat de lente maar komen. Ik hoorde vanmorgen de merel fluiten.
  Mooie foto’s! Onder de helleborus geraken is niet altijd simpel 🙂

 8. ’t Gaat er niet aan mankeren, dat lentezonnetje volgende week. Nu alleen nog hopen dat het ook een weekje droog blijft. Ik vermoed dat de grote lente-doorbraak niet lang meer op zich laat wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *