Op bezoek bij Oudolf in Hummelo

Hummelo is een klein dorpje dicht bij de Veluwe, maar een begrip voor alle tuinliefhebbers. Hier ligt immers de privé-tuin van Anja en Piet Oudolf die met zijn natuurlijke beplantingsstijl wereldwijd naam en faam oogst. Aangezien het dit jaar het laatste jaar is dat ze hun tuin open stellen voor het publiek wilde ik dat natuurlijk niet missen. De tuin bestaat uit verschillende delen die elk hun eigen sfeer hebben. In dit berichtje bespreek ik de tuin achter het huis, aangezien ik net wat te enthousiast foto’s heb zitten maken. Er is een groot verschil tussen de voortuin, die meer subtiel is en rustiger oogt en waar je door de gebogen metershoge hagen er helemaal in opgenomen wordt. De tuin achter het huis is meer recent aangelegd op de plaats waar vroeger de planten stonden van de kwekerij. Het eerste deel oogt erg wild, al zie je van op afstand wel de terugkerende planten en zo vormt het toch een mooi geheel. Nog verder naar achter zijn er een 4-tal experimentele borders waar Piet combinaties uitprobeerde. Hier lijkt de boel echt te ontploffen en kom je de ene schitterende combinatie na de andere tegen. Het feit dat je er door kan stappen geeft je het gevoel alsof je door een explosieve jungle stapt. Al die uitbundige kleuren maken het tot een echt feest!

En dan hebben jullie de voortuin nog niet gezien! Nog tot en met 27 oktober te bezoeken, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11u tot 16u. Ik zou zeggen ga dat zien!

11 gedachten over “Op bezoek bij Oudolf in Hummelo

 1. Pingback: Meer Dutch Dreams | natuurlijk-rijk

 2. Joenges toch ! Zo’n pracht !
  Daar geraak je toch nooit op uitgekeken ??
  Die tuin ga ik zeker eens bezoeken.
  Dikke merci voor deze tip !

 3. We hebben er een weekendje in de Veluwe aan gekoppeld en dan is het goed te doen!

 4. Prachtige foto’s van de tuin van Piet Oudolf in Hummelo. Ben er vele malen geweest maar nu al een aantal jaren niet. Denk dat ik voor de sluiting ook nog een keer ga.
  Groeten, Janneke

 5. Wat geweldig om zo met jullie mee te kunnen lopen door de prachtige tuinen van Piet Oudolf. Schitterende reportage met zeer mooie foto’s.
  Wij zijn er geweest in het laatste jaar, dat de kwekerij er nog was. Het stuk hierboven hebben we dus niet gezien.
  Vol verwachting zie ik uit naar je foto’s van de voortuin!
  Wij zijn deze week naar de Vlinderhof geweest, ook ontworpen door Piet Oudolf, daar maak ik ook een post van.
  Hartelijke groeten van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *