deel 2, op bezoek bij Piet Oudolf in Hummelo

Nadat ik in een vorige berichtje een hele hoop foto’s op jullie heb afgevuurd van het achterste gedeelte van de privé-tuin van Piet en Anja Oudolf. Neem ik jullie deze keer mee naar het voorste gedeelte. Voor mij persoonlijk was dit stuk van de tuin rustiger, intiemer en subtieler van sfeer. Het vormt een heel mooi geheel maar weet je toch voortdurend te verrassen met combinaties of planten die je pas bij een grondigere inspectie opvallen. het geheel is omringd door golvende hagen wat de intieme sfeer alleen maar ten goede komt. Aangezien ik weer een massa foto’s heb gemaakt en niet kan kiezen, vuur ik ze gewoon op jullie af. Het is immers het laatste jaar dat je de tuin kan gaan bezoeken en qua inspiratie kan hij serieus tellen. Dus geniet er maar lekker van zou ik zeggen!

9 gedachten over “deel 2, op bezoek bij Piet Oudolf in Hummelo

 1. Pingback: De zomer van 2018, de Veluwe zoom | natuurlijk-rijk

 2. Dag Rob,

  Op de eerste plaats Rob; bedankt voor de mooie serie foto’s. Petje af.
  Antwoord aan Seth: mijns inziens is het Lythrum virgatum.
  Groet,
  Hub Driessen

 3. Ja hallo !
  Zo’n tuin heb ik nog nooit gezien !
  Als macro fotograaf zie ik dit geheel echt wel als een paradijs 😀

 4. Dag Zem, er wordt daar wel degelijk gesproeid hoor, Anja vertelde me dat ze de week voordien nog flink gesproeid hadden, tussen de beplanting staat er trouwens een vast sproeisysteem, zonder zou het er belange niet zo mooi meer uit zien

 5. Adembenemend mooi!
  Ik heb overigens gelezen dat Piet Oudolf niet wil dat men zijn tuinen prairietuinen noemt. Ik denk wel dat hij veel sterke, droogtebestendige planten gebruikt.
  Zou hij in zijn privétuin helemaal niet gesproeid hebben?
  In de door hem ontworpen 4 jaar oude Vlinderhof in Utrecht sproeit men met zekerheid wel.
  Langzaam komt er een einde aan het te hete, droge weer. Maar de droogte is nog niet meteen voorbij.
  Hartelijke groet, Zem.

 6. Wat een bloemenzee! Prachtig! Op termijn gaan we hier allemaal naar zo’n beplantingen moeten, denk ik. Met onze droge, hete zomers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *