Moestuinieren in de winter

U denkt misschien dat ik helemaal zot ben geworden maar niets is minder waar. Ondanks het koude weer van de voorbije weken kan je wel degelijk moestuinieren! Op de vensterbank staan de paprika’s al 2 blaadjes hoog. Die kunnen dus binnenkort al verspeend worden vooraleer we aan de tomatenzaai beginnen. Maar ook de peterselie groeit al erg goed. Die verhuizen naar de koudere veranda anders groeien er alleen maar slappe sprietjes uit.  Maar ook in de serre staat er al wat te groeien, spinazie en veldsla. Wat warmte zal ze deugd doen om wat sneller te groeien, en wie weet eten we dan tegen het einde van volgende week wel spinaziepuree 😉 En dan staan er ook nog een resem zaaibakskes. Met 2-jarige bloemen voor in de pluktuin. In het najaar zaaide ik ook wat distels van de prairie-tuin omdat ik ze zo geweldig schoon vind. Wat Echinacea maar daar is precies niets uitgekomen. Voor de moestuin vind je er nog wortelpeterselie. En dan is er toch nog een bakske dat ik niet kan thuisbrengen, weer typisch mij, denken dat ik dat wel allemaal ga onthouden, niet dus!

9 gedachten over “Moestuinieren in de winter

 1. Deze dingen herken ik nog van vroeger. Mijn vader was ook zo’n tuinier in hart en ziel. Elke chauffage estond vol met plastieken en piepschuim bakjes met potgrond en allerlei plantjes die daarin groeiden. Met plezier lees ik je blog, het werkt aanstekelijk hoor 🙂

 2. moh, fenomenaal jong! Mijn serre stak tot eergisteren nog vol kippen. Die zijn nu terug naar hun oud verblijf terug, mét automatisch luik. Dus volgend weekend sla ik ook aan het zaaien!

 3. Jij hebt al vroeg de kriebels gekregen!
  Het kan alleen als je een goede, lichte en onverwarmde serre of zoiets hebt.
  Maar het ziet er inspirerend uit.

 4. Prachtig, maar ik volg Hilde en wacht nog even. Te weinig vensterbanken met voldoende licht. Succes.

 5. Echinacea heeft vrieskou nodig, en is een trage kiemer. Laat die bakjes nog maar wat staan, wie weet…
  Goe bezig daar, ik heb mij voorgenomen om niet voor half februari te beginnen. Vorig jaar waren de planten veel te groot voor ze eindelijk buiten konden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *