Kleur op herfstige dagen

Er is er maar eentje die de kroon spant als het op kleur aankomt en dat is deze; cosmos, hij staat nog ongelooflijk te stralen, kijk maar;IMG_0515 IMG_0521Qua vervelend klusje spant het onkruid verwijderen op de oprit dan weer de kroon, maar daar heb ik gelukkig dit hulpmiddel voor;   IMG_9919 Aha, en zo is ’t rap gedaan.  Al is het natuurlijk niet 100 procent effectief maar wel goed voor de rug 🙂 en dat is toch ook veel waard.  Diegene die nadien nog verschijnen trekken we er dan wel met de hand uit.  Als je weet dat half onze oprit vol stond met zaailingen van vingerhoedskruid tot geraniumkes dan kan je je inbeelden wat een werk dat is om manueel te verwijderen en gif dat gebruiken wij hier niet hé.  Verder is de tuin helemaal in herfstmodus, met hier en daar nog een stralend bloemeke; IMG_0544 IMG_0786IMG_0548Of een stilleven op de tuintafel; IMG_0530Maar niets gaat er boven een heerlijke herfstwandeling.  De mooste wandeling van Vlaanderen misschien?  Wij deden het 2 weken geleden met vrienden en 2 ezels, de ezels haalt u er vanzelf wel uit 😉 IMG_0177 IMG_0079 IMG_0209 En na afloop smaakten deze zelfgebakken koekjes heerlijk; IMG_0190 De herfst dat is puur genieten!

4 gedachten over “Kleur op herfstige dagen

  1. @fruitberg; dat vingerhoedskruid is helemaal in de war, bloeien in de herfst!
    @Janneke; dank je wel, zo’n ezelwandeling is een echte aanrader!
    @Helma; ik zal het doorgeven aan mijn Madame 😉

  2. Heerlijk en vrolijk blog Natuurlijk-rijk 🙂
    En ik ben verbaasd dat er nog zovele in bloei staat bij al moet ik eerlijk zeggen dat de rand bloemen hier in Enkhuizen langs het schootsveld deze bloemen ook nog in bloei had staan. Je stilleven op de tuintafel vind ik ook bijzonder geslaagd 🙂

  3. Wat ziet jullie tuin er nog mooi uit in de herfst en de Cosmea’s willen wel, die gaan door tot ze er bij neervallen bij de eerste vorst. Wat zijn ezels toch leuk, zeker als je er een wandeling mee kunt maken door het wonderschone Vlaamse herfstlandschap.

  4. HIer wordt de kleur door Salvia uliginosa en Verbena bonariensis verzorgd. Vingerhoedskruid staat hier helemaal niet meer in bloei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *