Buitenkinderen

Dat krijg je natuurlijk met al die vakanties en uitstappen.  De tuin blijft liggen.  En dus was ik reuze blij dat ik eindelijk nog eens goed in de tuin kon werken.  Ik kreeg al meteen de hulp van dochterlief die zich gewillig liet vervoeren;   IMG_0862Die bak werd aangesleurd omdat de dahlia’s de grond uit mochten. Eigenlijk hebben we er ondertussen veel te veel, misschien toch maar eens van ruilhandeltje doen.  Terwijl ik rustig verder ging met het verwijderen van de stengels van de zonnebloemen en aardperen en het uitrijden van de compost.  Ging dochterlief op ontdekking en kwam ze me de ene ontdekking na de andere laten zien; IMG_0869 IMG_0873Buitenkinderen noemen ze zoiets volgens mij!  En zoonlief die heb ik amper gezien;  IMG_0894

13 gedachten over “Buitenkinderen

 1. @Godelief; iedereen blij!
  @Bentenge; regen hoezo 😉
  @Zem; dat principe hanteer ik hier ook hoor, de compost werd uitgereden, toch wel goed voor zo’n 7 à 8 m2, werk genoeg dus
  @Leonie; gelukkig 🙂
  @muggenbeet; daar zit iets in!
  @Elise; 🙂
  @Menck; dat is duidelijk ja 😉
  @Helma; op die boomhut is ie super trots, iedereen die hier komt moet mee gaan kijken 😉
  @fruitberg; ik dacht dat ze bij jullie moesten werken voor extra pc tijd 😉
  @Thea; dat is hier inderdaad de normaalste zaak
  @Marthy; zo hoort het!
  @Bart; voor ’t eten en den donkere, dat is herkenbaar ja 🙂

 2. Zalig! Hebben onze kinderen ook allemaal gedaan, maar nu is die tijd ingenomen door hun lieven, studie, muziekbands,…… . Geniet ervan .
  In mijn kindertijd vertrokken we op ontdekkingstocht en kwamen enkel naar huis om te eten of voor het gekende ‘en voor den donker thuis hé!’ 🙂

 3. Als kind speelde ik met mijn met broers en zussen altijd buiten en ook onze kinderen waren altijd buiten te vinden. Ik denk nog vaak aan mijn jeugd en besef dan hoe goedik het heb gehad.

 4. Ze hebben wel een streepje voor op andere kinderen. Er zijn er genoeg die amper buiten komen.

  Veel beter zo, ze weten tenminste dat groenten in de grond groeien en niet in de fabriek gemaakt worden.

 5. Geniet er van, de kinderen hebben dat hier ook jaaaaren gedaan. Nu krijg ik ze met geen stokken meer buiten (16/18 jaar).

 6. Heerlijk toch dat ze zo lekker meehelpen (nou ja helpen) en hun vondsten laten zien 🙂 🙂 Stoere boomhut van zoonlief! En euhhh…. ik dacht dat de dahlia’s gewoon in de grond konden blijven zitten!!!!

 7. Je logje doet me denken aan mijn eigen kindertijd: ik was een ‘zelden propere handen’-kind en compleet vergroeid met de natuur. Nog altijd, overigens.

 8. Als alle kinderen elke dag enkele uren ‘buitenkinderen’ mochten zijn, zou het probleem ADHD gedecimeerd worden. Tof dat je kinderen plezier beleven bij het buiten spelen, ooit was dit hier ook het geval totdat ze de laptop en smartphone ontdekten.

 9. Mijn dochter is een echt huis-kind. Jammer hoor, ik had liever dat ze wat vaker vieze handen zou hebben, zoals jouw kinderen. Maar verder is ze wel lief, hoor!!

 10. En deze buitenkinderen worden mensen met liefde voor de natuur.
  Werk niet te hard in de tuin, slechts buiten spelen en genieten past 😉
  Zo min mogelijk werken schijnt goed te zijn voor de bodem, dat komt mij doorgaans uitstekend uit 😉
  Hartelijke groet, Zem.

 11. Buiten werken/spelen is onvoorstelbaar zalig. Als je er geraakt vraag je je af waarom je soms binnen blijft zitten. Ach juist, de regen bvb 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *