Is het nu herfst of zomer?

’t is toch niet te schatten wat een weer we de laatste weken weeral gehad hebben. Die zon blijft maar overuren maken en de tuin is nog steeds zo droog als maar zijn kan. En ook al is het druk, druk, druk op het werk. Wat werken en genieten van de tuin brengt me snel tot rust. Het viel op dat er ineens weer vanalles in bloei staat, zelfs de meidoorn maakt op sommige plaatsen bloemen aan. De natuur is serieus in de war! En om van de hommels nog maar te zwijgen, die snappen er volgens mij helemaal niets meer van. Ik dacht dat ze al in winterslaap waren maar ineens komen al die dikke koninginnen weer te voorschijn, dat gaf me nogal een gezoem! Volgende fotookes schoot ik in het wilde weg!

7 gedachten over “Is het nu herfst of zomer?

 1. De natuur krijgt het alsmaar lastiger om al die temperatuur veranderingen op te vangen. In mijn nederig tuintje groeien terug bloemen, die normaal in juni/juli groeien. Er is ook terug een nest (Europese) hoornaars actief. Het is me wat met het weer hé ?

 2. Het is Hermer of Zomerfst
  De asters doen het hier ook heel goed.
  Zag hier vandaag nog een kolibrivlinder.
  Leue foto’s, ik hoop dat die koniginnehommels nog wachten met hun legsel….

 3. Zoals je zegt, de natuur is de kluts kwijt en wijzelf eigenlijk ook. (Al heb ik wel van het lekkere weer genoten.)
  Komt dit eigenlijk allemaal wel goed? Hoe gaat het volgend voorjaar met alle planten? Met die hommels, die denken dat het al voorjaar is?
  We zullen het zien..
  Hartelijke groeten van Zem.

 4. de natuur lijkt wel van slag Rob..

  zelf kan ik van die mooie dagen genieten, maar de droogte is voor velen een probleem

  prettige dag

 5. Ik geniet ook van het mooie weer. Nog steeds fietsen in een kleedje. En spelen in de tuin. Maar normaal is het niet hè? Waar gaat dat eindigen…??

 6. Mij hoor je niet klagen. Genieten maar van al die mooie bloeiende rozen en vaste planten. Spijtig dat we af en toe geen regenbui krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *