Anders moeten we het nog eens over de moestuin hebben

Ik heb de indruk dat ik hier dit jaar nog maar weinig aandacht aan de moestuin besteed heb. Nochtans krijgt ie meer dan genoeg aandacht in ’t echt, wieden, zaaien, oogsten, … dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf. En ik vind dat ie d’er eigenlijk nog heel fleurig bij staat of niet of wel, jawel toch hé! Zoals je links kan zien (vooral op de eerste foto) gaat het niet goed met ons bos, de ene na de andere boom gaat dood, is het een ziekte, zijn ze gewoon op, komt het door de extreem droge zomer of weetikwat allemaal ik heb er al verschillende omgedaan en telkens opnieuw zijn er weer andere die het begeven. Soit in de moestuin gaat het gelukkig beter en valt er nog heel wat te oogsten. Ik heb ook nog spinazie, veldsla, sla en nog wat groenigheid gezaaid maar dat was niet zo’n succes, de ene keer vergat ik het water te geven, een andere keer heeft de poes er eens in liggen rollebollen en een andere keer waren volgens mij de duiven er mee weg. En ik moet zeggen dat na een heel seizoen de fut er ook wel wat uit is. Dus oogsten we nu maar wat er nog staat en maken we de boel winterklaar. Loop anders even mee;

 

4 gedachten over “Anders moeten we het nog eens over de moestuin hebben

  1. Jullie hebben nog veel groenten. De brocolli moeten we rap plukken want die schiet dit jaar rap op door de warmte. Nog een fijne zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *