Hebdet koud!

Blijft dan binnen! Want daar kundet natuurlijk lekker gezellig maken, ’t stooveke aan en een schoon tuinprogramma kijken zoals daar is; Life in a Cottage Garden with Carol Klein, elke vrijdag-avond op bbc 2. Ik weet het, ik ben daar redelijk laat me om dat hier aan de grote klok te hangen, want er zijn al 2 afleveringen gepasseerd. Nog een chance dat ik de eerste reeks vorig jaar al eens gezien heb en mijnen digicorder weet nog altijd dat ik dat leuk vindt en neemt dat gewoon voor mij op, soms kan het leven toch simpel zijn hé. Nog iet simpel is om via uwen pc zaden te bestellen. Ik bestelde alhier, chinese bieslook, slangenradijs en malva sylvestris. Eigenlijk wilde ik ook nog verbena hastata/ijzerhard maar die is daar al uitverkocht. Maar hier hebben ze hem nog wel!

Maar daar wou ik het eigenlijk niet over hebben. Nee, in navolging van dit keuken-berichtje, dacht ik, laat ik mijn lezers ook maar eens bij ons ongegeneerd laten binnengluren in onze living! De mensen doen dat blijkbaar graag. Niet dat onze living zo speciaal is eigenlijk, het speciaalste is misschien wel dat ge in in onze living de nieuw aangekochte dingen op 2 handen kunt tellen. Er is den tv met aanverwante toestellen, nen telefoon, een bijzettafeltje, een lampke, nen bloempot en dan hebdet buiten wat foto-boeken en opbergdozen en kaften wel gehad. De rest is allemaal recyclage! Want niet alleen in den hof kunde creatief zijn, ook in huis loont het om eens te kijken hoe ge met een laagje verf of hergebruik aan de slag kunt gaan.
Zo heeft onze zetel ooit nog in één of ander zwembungalowpark gestaan. De kussens werden grondig gereinigt, het metaal had een mottige zilveren kleur en werd met een spuitbus zwart geverfd, aan de achterkant was er van dat nog mottigere nep-leder en dat werd opnieuw bekleed met een zwart stofke, gewoon hard aantrekken en tijdig alles vast nieten. En dan hing er aan de zijkanten ook nog riet aan die met een kniptang weggeknipt werd! Wat zelfgemaakte kussens erin en dan krijgde dit;
Onze Sjarel, den Vietnamese waterbuffel hangt daar nog steeds te hangen en die lamp rechts komen allebei uit dit geweldig winkeltje in Antwerpen en stamt nog van den tijd dat wij daar ergens om den hoek woonden!
Wat ook geweldig leuk is om creatief mee aan de slag te gaan is verlichting.  Ge kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of ge kunt van iet een lamp maken.  Deze eerste 2 lampen kochten we op de rommelmarkt en zijn eigenlijk buiten lampen, maar binnen staan ze ook wree schoon vind ik.  Daarnaast is eigenlijk het volgens mij vooroorlogse model van een gelaatsbruiner, ook van de rommelmarkt en door daar simpelweg een nieuw lamp in te steken geeft dat uiteraard gewoon licht.

En die kast die zag er eigenlijk niet uit, maar met een laagske verf en nieuw glas erin ziet dat er toch helemaal anders uit hé.

Of wat dachte van dit hoekske. Een oude kast, niet helemaal schoon afgescheurd, maar ach, mij stoort dat niet hoor, het heeft iets zeggen wij dan. In de kaders steken 2 kindertekeningen van onze bruidsmeisjes. Lang voor we gingen trouwen heeft mijn Mme die na één of ander feest uit een papieren tafellaken gescheurd. En die tekeningen hebben we dan ook gebruikt voor de uitnodigingen van onze trouw en boekske van ons serieus moment.

 

Nog een oude zetel erbij en zelfgemaakte porseleinen theelicht-houders op de kast, en meer moet dat toch niet zijn hé.

12 gedachten over “Hebdet koud!

 1. Pingback: Meer kleur binnen! | natuurlijk-rijk

 2. @Marian; hoe raajdet 😉
  @Menck; diejen buffelschedel is wel bijna het duurste stuk uit heel ons living hé!

 3. Een soortgelijk kastje tikte ik een aantal jaren geleden op de kop in een verkoopzaal. Dergelijke kleinoden veroveren eveneens mijn hart.
  Je woonruimte ziet er bijzonder gezellig uit. Niet te druk ook. Alleen die buffelschedel zou wat mij betreft linea recta naar het containerpark gestuurd worden. 😀

 4. dat taaltje …dat doet het em altijd bij de Belgen…:)
  Maar da kan ik ook denk ik… …alee, ge hed een propere living…
  Mooie zetel ( bank) ja, ik herken hem van 23 jaar geleden..toen zijn wij voor de eerste en tevens voor de laatste keer in zo’n bungalow park geweest…
  Dank je voor het volgen van mijn blog…dat je het een beetje de moeite vind…

 5. @supermasj; ’t is gepermiteerd!
  @onder de appelboom; de rommel van ’t speelgoed zit naast de foto 😉 ik herinner mij nochtans heel goed de vloer in jullie living; sfer genoeg!
  @Mme boerenerf; heel veel geld, wij zijn in dilemma of we die 2 rooi zeteltjes opnieuw gaan laten bekleden, ook veel geld ;-(
  @fotografie Ilse; dat eerste zinnetje schreef je hier elders al eens precies 😉
  @zandeik; deze week genoeg geschildert in huis, hopelijk kan het er weer een jaar tegen nu!
  @de biodiverse tuinier; braaf beestje hoor = altijd content 😉 ben benieuwd naar jullie interieur
  @Marleen; thx

 6. hihi – ik had ook al keuken-stokjes plannen voor dit weekend 🙂
  Bij gebrek aan licht (voor foto’s) was ik er nog niet aan begonnen.
  Hé – Indrukwekkend – zo’n buffel aan de wand!

 7. Waaw, helemaal mijne stijl! Heel mooie kast, net zo speciaal dat ze niet helemaal is opgeschuurd! Ben ook verzot op kindertekeningen, zo mooi dat daar ook een verhaal achter zit voor jullie huwelijkskaarten! Ik ga nog eventjes wachten om jullie bij mij binnen te laten kijken, tot na de renovaties!

 8. Leuk, ik kijk graag binnen. Kijk dan ook graag naar huizenprogramma’s 🙂
  Mooie oude kast en zetel. Wij kijken regelmatig op tweedehandssites maar voor retromeubels vraagt men toch veel geld tegenwoordig.
  De bungalowzetel is ook mooi geworden. Wat een beetje creativiteit toch kan doen..

 9. Dat oude kastje en die roestbruine zetel ernaast zijn helemaal mijn stijl! Voor de rest is het te veel op orde om mijn living te kunnen zijn 🙂 Maar ik vind het SUPER SUPER leuk dat iemand mijn stokje opneemt! Onze living is nog in opbouw (qua sfeer dan). En ja: het zijn net de nieuw ogende spulletjes die mij storen en de oude die ik wil rehabiliteren 🙂

 10. Als ’t hier klaar is zal ik ook eens fotokes neerpoten. Ondertussen kijk ik schaamteloos binnen bij de andere bloggers.
  Die twee oude lampen zijn inderdaad wreed schoon, zouden perfect passen boven onze eettafel (maar die moet nog afgewerkt worden, en ik heb er drie nodig ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *