En vacance en France; de Côte Vermeille

Hupakee nog wat vakantie-foto’s van onze zomer-reis naar het zuiden van Frankrijk.. De Côte Vermeille is werkelijk een schitterend gebied dat zijn naam dankt aan je raad het al, de vermiljoenrode kleur van de rotsen in de zon. Het is een wijnstreek die zich uitstrekt van Argelès via Cap Cerbère naar de Spaanse grens. De rotskust van de Roussilion werd lange tijd vereerd door kunstenaars die zich in Collioure vestigden. Er zijn weinig stranden, maar wel vissershavens die redelijk goed bewaard zijn gebleven. De hele streek ademt een grote mediterrane charme uit en de kust levert fraaie vergezichten op zoals deze; Het stadje Collioure is even mooi als beroemd en gaat niet voor niets lopen met de erenaam ‘juweeltje van de Côte Vermeille. De roze koepel van zijn opvallende klokkentoren, de stranden bij de oud stad, het koninklijk paleis en de prachtige haven met zijn kleurrijke bootjes oefenen nog net zoveel aantrekkingskracht uit dan meer dan honderd jaar geleden op een pak schilders.  Even verderop ligt het dorpje Port-Vendres met zijn oude vissershaven.  En zo kan je de kustlijn volgen tot je uitkomt in Spanje, in het dorpje PortBou. Waar je dus weer lekker kan plonsen in het water. En voor wie liever een zandstrand wil, die moet weer helemaal terug rijden naar Argelès waar het grootste zandstrand van Europa ligt, ik heb het niet nagemeten maar ook maar van horen zeggen. Aangezien we zo vroeg in juli waren was het daar behoorlijk rustig. In het topseizoen vermoed ik dat het een te mijden plek is 😉

5 gedachten over “En vacance en France; de Côte Vermeille

  1. Leuke foto’s. Alleen die foto met veel volk op ’t strand doet me twijfelen aan dat vakantieoord (ik ben graag op mijn gemak op mijn verlof)

  2. Heerlijk die zomerse Franse vakantiefoto´s in onze druilerige winter. Vandaag hebben we echter niet te klagen, de zon schijnt en de temperatuur is weer omhoog gegaan. Goed om buiten wat te zagen en te snoeien.

  3. Hoewel reizen niet aan mij besteed is, doen je foto’s toch verlangen naar betere klimatologische tijden. Gelukkig schijnt vandaag de zon, dat is ook al iets.

  4. heel mooie vakantiefoto’s Rob..

    een streek die misschien minder bekend is bij ons, maar daarom niet minder mooi…

    prettige dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *