Einde van het plukbloemen-seizoen

Het bloemenseizoen in onze pluktuin is afgelopen. En ik moet zeggen dat ik me er heerlijk mee geamuseerd heb. Een nieuwe werled ging voor ons open. Wanneer zaaien, oogsten, pinchen, heel boeiend om dat allemaal uit te proberen. Het was dus in de eerste plaats een jaar van proberen en uittesten. Hier en daar liep er wel eens iets mis, een bloem die te vraag of te laat geoogst werd. Het is allemaal fingerspitzen gevoel en hoe meer je het doet hoe beter je zo een bloem leert kennen.

De laatste boeketjes waren ook niet mis, al zeg ik het zelf. Ondertussen zijn we weeral bezig met volgend seizoen. 2-jarigen werden gezaaid en uitgeplant, bloembollen in de grond gestoken. Maar nu dus even wat rust. Alhoewel dat ook relatief is want er is altijd wel iets te doen. Maar ach stilzitten dat staat niet in mijn woordenboek hé 😉

6 gedachten over “Einde van het plukbloemen-seizoen

  1. Amai, dat is ook geen zin om 10 x na elkaar snel uit te spreken 😉 we doen ons best 😉

  2. Toevalig zag ik deze week een docu over ‘Ikebana’.
    Dat is een Japanse kunstvorm die volledig rond bloemschikking draait.
    Jullie werkjes doen me ergens aan ikebana denken. Subtiel en mooi !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *