Een slakkenplaag, nog nooit meegemaakt

Nee, echt waar. Al jaren verkondig ik aan iedereen die het horen wil dat we geen last hebben van slakken. Onze egel-populatie hield deze blijkbaar zodanig onder controle dat we niets van hen te vrezen hadden. Maar door dat vochtige weer van de afgelopen week. Zie ik voortdurend slakken kruipen over ons terras, in de borders. De salvia’s en papavers werden al helemaal opgegeten.

Nochtans zitten er nog steeds egels, maar misschien verwen ik die te veel met onze kattenbrokjes. En naast de naaktslakken zit het ook vol huisjesslakken. In mijn tuin zijn alle beestjes welkom. Maar slakken toch liever niet hoor!

btr

9 gedachten over “Een slakkenplaag, nog nooit meegemaakt

 1. Wij hebben geen last van slakken door onze Indische loopeenden. Zeker aan te raden!!

 2. Na 2 droge slakkenvrije tuinjaren zijn ze er weer. Bijna alle koolplanten weg, alle pompoenen weg, koolrabi, etc. Ze zijn dit jaar niet zó massaal aanwezig maar wel geweldig agressief. Ik vermoed dat het weer zo een ‘R-jaar’ is, d.w.z. om de 7 á 9 jaren zijn ze er massaal, vreten mekaar op en de volgende jaren zijn dan weer ‘normaal’. Zo ervaar ik het tenminste. Mijn steeds vers geslepen zakmes wordt alsmaar dunner.
  Ach ja, zou men honger lijden om een slakje meer?

 3. Hier is de situatie al drie jaren onder controle. Ik zie er nu af en toe eenje, maar echt niet problematisch.

 4. Ik heb vorige maand tig avonden achter elkaar 300 slakken per avond geknipt. Onverbiddelijk. Nu is het beter. Wie ik nu ‘s morgens nog tegenkom, voer ik aan de loopeend.

 5. De rillingen lopen me over de rug als ik hoor van de schaar, ik doe het zoals Dirk.
  Als je goed naar die beestjes kijkt, zijn ze best bijzonder met die “oogjes” op uitschuifbare steeltjes.
  En verder neem ik mijn verlies als ze eten van bij voorbeeld mijn zorgvuldig opgekweekte jonge palmkool grrrrr
  Huisjesslakken schijnen minder schadelijk te zijn.
  Hartelijke groeten van Zem.

 6. Wij hebben voor het ogenblik heel weinig naaktslakken ,maar des te meer heel dikke huisjesslakken. Zullen wel volgende week verdwijnen bij 30 graden. En zoals Margriet zegt een schaar komt altijd van pas.

 7. Hier ook… heb er al een 20tigtal van de terrasmuur geplukt, in een emmer gezet en ze in het bosje even verder terug losgelaten. Ik kan het niet over mijn hart krijgen om die beestjes te vernietigen… iedereen en alles wat leeft heeft het recht om te leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *