De bloemenweide

De bloemenweide was tot hiertoe niet zo’n groot succes. Het begon nochtans veelbelovend met het fluitekruid dat weer rijkelijk bloeide. Ook het groot streepzaad bloeide rijkelijk. Helaas heb ik daar geen foto’s van genomen. Maar zoals u wellicht weet was april en mei droog en dus schiet het gras snel in zaad. Nochtans heb ik vorig jaar nog eens geprobeerd rijkelijk zaad te strooien van ratelaar, u weet wel het plantje dat die grassen opeet, bij wijze van spreken dan toch. Maar buiten een 4 tal plantjes is daar precies weinig van uitgekomen. Maar niet getreurd. De zomer moet nog beginnen en wie weet wat voor spannends dat nog allemaal gaat brengen. In ieder geval een bloem waar je wel steeds op kan rekenen, dat zijn de margrieten!

6 gedachten over “De bloemenweide

  1. Veel mooie margrieten bij jou.
    De margrieten hier niet zo betrouwbaar eigenlijk. Het groot streepzaad was hier baas boven baas tot twee weken geleden, nu begint de zwarte knoop samen met het duizendblad aan hun dominantie.

  2. Je margrieten hebben de droogte mooi overleefd zie ik, de mijne zijn allemaal verdord en uitgedroogd. Maar ja… groene vingers heb ik niet en onze grond hier is zware kleigrond (van die gele superlijm klevende smurrie…).
    Het enige dat hier heel goed groeit zijn de kattenstaarten 🙂

  3. Heb je het zaad van de ratelaar in het najaar gestrooid Rob? Ik heb gelezen dat je dan meer succes op kieming zou hebben. Ik wil het ook eens proberen dit najaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *