De maand mei ruikt heerlijk

Ik heb al dikwijls tegen mijn Madame gezegd, en zij tegen mij dat het momenteel heerlijk toeven is in de tuin. Het fluitekruid bloeit dit jaar geweldig uitbundig in de bloemenweide alsof we midden in een veld zitten. En dus nemen we elke gelegenheid te baat om daar te eten of gewoon even te zitten.Spoedig gaan daar nog een hoop andere kleuren bijkomen. Want niet alleen de margrieten zijn zo goed als klaar om te beginnen bloeien, er staan ook al heel wat boterbloemen, biggenkruid en dagkoekoeksbloemen (bijna) open. Ook tal van andere planten geven het beste van zichzelf. Alles ziet er dan ook ongelooflijk fris uit en fleurig en, ja kijk zelf maar; Maar de maand mei ruikt bovendien ook nog eens geweldig goed. Allereerst door de seringen;  Traditiegetrouw staan er ook een paar takken binnen in huis. Meiklokjes vind ik zelf ook goed rieken maar ik weet dat daar de meningen nogal over verschillen. Maar het grootste bommeke is wel de meidoorn. We hebben een gemengde haag met beuk, haagbeuk en meidoorn. En hier en daar is er wel een bloemeke te bespeuren. Maar dat is natuurlijk niks tegenover de bloeiende meidoorn in de heg. Een beetje zon en heel onzen hof wordt ondergedompeld in die geweldige geur. De struiken in de heg zijn al uitgegroeid tot serieuze exemplaren.
 

17 gedachten over “De maand mei ruikt heerlijk

 1. Het is nu echt heerlijk in de tuin, zo leuk!!!

 2. De vierde vond ik inderdaad ook erg geslaagd!

 3. Dank je wel! En zo heb ik weeral iets bijgeleerd!

 4. Leuke herinnering! Het riekt inderdaad heerlijk!

 5. Die gemengde haag met meidoorn in spreekt me erg aan. In mijn verbeelding komt de geur van de meidoorn me tegemoet en denk ik terug aan mijn middelbare school jaren, we moesten een heel stuk langs bosjes fietsen met in mei de intense geur van meidoorn.

 6. Hier is het ook van dattum…. alleen jammer dat de mestgeur van de omliggende akkers soms net iets sterker is.

 7. Wat bloeit er al veel: en het wordt steeds meer.
  Prachtige foto’s, je zou je kunnen verbeelden de geur te ruiken.
  Hartelijke groet van Zem.

 8. Amai, wat een tuin !
  Lie(f)s.
  @Wasabi staat reeds twee jaar in een pot, in mijn tuintje.

 9. Meidoorn geurt heerlijk.Ik rijd nu iedere morgen met de fiets voorbij honderden meter meidoornhoutkant in bloei 😀

 10. tijd om er van te genieten Rob

  mooie foto’s waarbij de vierde mijn voorkeur heeft

  fijne zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *