De lente kleurt fris groen en wit!

Dat zonnige weer blijft maar aanhouden en het startsein is nu echt wel ingezet voor heel wat planten, struiken en bomen om tot actie over te gaan. De meidoorn heeft blaadjes en de haagbeuk begint er te krijgen. Planten schieten op 1, 2, 3 de grond uit. En er staat ook al een perzikboom in bloei net zoals een pruimenboom en de eerste perenboom. De lente kleurt weer heel mooi fris groen en hoofdzakelijk wit. Misschien nog wat regen graag maar ook dat komt er volgende week aan. Die witte bloesems geven het geheel zo’n feestelijk randje. In onze heg staan de sleedoorns nu echt te schitteren. Deze struik/boom is bijna heel het jaar een onopvallende verschijning. Maar hij is wel de eerste die hier in de heg bloeit en hoe. Een echte witte wolk waar het een komen en gaan is van bijen en insecten. Een heerlijk zicht is het. Trouwens deze winter viel het me nog maar eens op hoeveel vogelnesten er wel niet in onze heg gemaakt zijn. En ik zie het natuurlijk ook dagelijks hoe de vogels hier hun gangen gaan beschut door de struiken van de heg en de verschillende hagen.

Als ik het dan toch even over een andere kleur moet hebben dan graag over het vrolijke geel van het speenkruid. Het verspreid zich ondertussen meer en meer door de tuin en ik moet zeggen dat ik daar wel een handje bij help door de zaden vrolijk uit te strooien. Na de bloei is er al snel niets meer van te zien maar ondertussen heeft ie er wel een feestje van gemaakt!

Het wildemanskruid verbaasde me zo ook deze week. Ineens stond het er te shinen. Dubbel plezier heb je daar altijd van want de zaaddozen zijn ook nog eens mega fotogeniek.

In onze boomgaard bloeit nu ook de eerste perenboom, omringd door een witte wolk sleedoorn. Vorig jaar hing ik er een kast in voor steenuiltjes omdat ik dat echt zo een toffe beestjes vind. Maar wat opzoekwerk leerde me dat dat beestje hier in de Kempen eigenlijk niet echt voorkomt. Help, wat nu gedaan? Mocht je dus een koppeltje steenuiltjes hebben ze zouden hier op een goede wei zitten hoor!

6 gedachten over “De lente kleurt fris groen en wit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *