Berekoud

Berekoud was het deze nacht, ’t is te zeggen de koudste nacht van deze winter.  En dus kropen we in bed maar wat dichter bij elkaar.  Deze ochtend werden de schapen, kippen en vogeltjes voorzien van nieuw voer en water.  En trok ik ondertussen wat sfeerfoto’s.  Want op zo’n koude ochtend ziet alles er toch weer iets anders uit; IMG_2311 IMG_2323 IMG_2348 IMG_2350 IMG_2318 IMG_2332 IMG_2335 IMG_2355 IMG_2328 IMG_2325 Deze vond ik wel toepasselijk; The farmer looks at winter with spring in his eyes. So does the good gardener. Van mij mag ie komen in ieder geval!

16 gedachten over “Berekoud

 1. Wow……. dit zijn inderdaad sfeerfoto’s wen wat voor sfeerfoto’s. Dit heb je werkelijk ontzettend mooi gedaan. Ik heb helaas nog geen foto’s met rijp, sneeuw of ijs maar ik geniet van wat ik bij ander zien. Deze mooie “besuikerde” platen vind ik echt fantastisch. Mijn complimenten.

  Groet, Helma

 2. Mooie quote om te eindigen, ik zie ook de lente tegemoet, maar ook hier weer een laagje verse sneeuw vanmorgen. De winter sukkelt zo maar door. Je hebt prachtige winterse foto´s gemaakt en het schaap lekker knabbelend aan zijn biet steelt de show.

 3. @Thea; vorstelijk laagje, dat ik daar zelf niet opgekomen ben
  @de biodiverse tuinier; 😉
  @Godelieve; super hé
  @Zem; je moest eens weten hoe groot 🙂
  @Menck; koude en zon, zo heb ik het graag, mij hoor je dus niet klagen hoor
  @Martine; ooh jij durft al
  @Bart; droger weer, je kan het gebruiken ja 😉
  @Mie; thx, jij hebt ook al last van de lentekriebels 😉
  @Anjo; je moet ze eigenlijk horen smikkelen 😉

 4. Martine, ik wordt ook ongeduldig…..De eerstekiemen laten zich hier al zien. Mijn veranda verandert weer in een kweekparadijs , ja ja . Hij komt eraan die lente!!!!

 5. Zo mooi die rijm…. dat is het mooie aan de echte winter. En dan bedoel ik vorst ipv verzuipen in de regen en de sombere dagen. Prachtige foto’s.

 6. Wel, doe mij maar die lichte vriestemparaturen van de laatste dagen in plaats van 5° warmer, want dat betekent doorgaans ook droger weer, en daar zeg ik absoluut geen nee tegen. Leuke fotoreeks overigens.

 7. Ganz schön! Hoe kouder de winter, hoe fotogenieker hij wordt. Beter dat dan ganse dagen regen, moet je maar denken.

 8. Mooie foto’s, hoewel koud, is de winter fotogeniek.
  De zin van de farmer klopt helemaal: het verlangen is naar het voorjaar!

 9. Met een vorstelijk laagje….ziet alles er idd heel anders uit.

  Prachtig. Is weer genieten, ik zal ook eens een ronde gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *