Zaden van natuurlijk-rijk, nr 13

Hoog tijd om mijn eigen geoogst spul te inventariseren en aan te bieden.

In de aanbieding uit de moestuin.

IMG_7147

Heb ik peultjes. Het is een mengeling geworden van 3 soorten klimmers; Mechelse Krombek”, sluimererwtjes „Mrs Lei” en boterpeultjes. Het leuke is dat ik ze vorig jaar zelf gekregen heb bij de zadenruil van tante Alice.

Nog een aanrader en bonen van in overvloed is de klimbonen mix oorspronkelijk van de nieuwe tuin, maar nu dus uit mijnen hof. Het is een kleurrijke mengeling van klimbonen tot 2,5m hoog. Een selectie van groene, gele en paarse prinsessenbonen.

Tijd om naar de bloemen te gaan. Bij de vaste planten kan ik de blauwe knoop enorm aanrijden. Oorspronkelijk een wild plantje, ideaal voor in een bloemenweide, maar hij doet het nog beter in de border. Het is bovendien een vlindermagneet van jewelste. Haal het in huis zou ik zo zeggen of beter nog in uwen hof! 14444592_664660247033292_8463201169784268344_oVerder hebben we nog Echinacea Purpurea, aangezien je nooit helemaal zeker weet of ie het volgend jaar terugkomt. Zaai ik er hier elk jaar wat bij, simpel en goedkoop. Ik heb ook nog de variëteit Echinacea Purpurea Magnus Superior. IMG_9545

Verder heb ik nog wat één/tweejarigen in de aanbieding;

wilde peen voor in de bloemenweide of voor guerillia gardening, zaadbommen enzo jeweetwel

reukerwten omdat de geur zo hemels is moet dat gewoon in je moes- of andere tuin en natuurlijk ook voor in een vaas!

IMG_9618En als laatste kan ik nog wat ideale snijbloemen aanbevelen. Namelijk de roze en de paarse lavatera. img_1415img_1412Mocht u al een lotje uit de zaden-lotterij hebben dan kan u hier reageren. De anderen raad ik aan om even hier te kijken; kijk dan eerst even hier!

 

22 gedachten over “Zaden van natuurlijk-rijk, nr 13

 1. De zakjes komen gewoon uit de ava, handige zakjes hé en mooi vind ik

 2. Bedankt Rob, ik kreeg de zaadjes vorige week al… en zoals ik al wou weten van Sven , die zakjes , waar haal je die ?

 3. De zaadjes zijn aangekomen, bedankt Rob 🙂 Blijkbaar voldoet 1 postzegel toch, mijn postkantoor maakte me wijs dat ik er 2 moest kleven omdat ze niet door de machine kunnen gesorteerd worden, volgende keer niet meer luisteren dus.

 4. Heel leuk met zo’n gezellig briefje erbij!
  Ik kijk al uit naar het zaaiseizoen!

  Dank!

 5. Dag Rob, je zaadjes zijn hier goed toegekomen waarvoor mijn hartelijke dank!
  Groetjes,
  Eddy

 6. De enveloppen gingen hier gisteren al op de bus. Iedereen kreeg zo goed als alles wat ie gevraagd heeft! veel succes ermee!

 7. Hoi rob, moest je na de verdeling toch nog zaadjes over hebben van de Echinacea Purpurea Magnus Superior dan zou ik die ook wel nog zien zitten 🙂
  Bedankt!

 8. En wij zijn wel geïnteresseerd in de peulenmix, de klimbonenmix, de blauwe knoop en de paarse lavatera….

 9. Hey Rob, ik heb wel interesse in je peultjes-mengeling en de Lavatera. Alvast bedankt bij voorbaat!
  Groetjes,
  Eddy

 10. Hoi Rob
  Ik heb interesse in peulen,klimboontjes,reukerwten en lavatera.
  groetjes Carolien

 11. Hallo Rob,
  Reukerwtjes, da’s lang geleden dat ik die nog had. En die blauwe knoop voor de bijtjes lijkt me ook leuk.
  Tof initiatief trouwens, die zadenruil! Ik ben fan…

  Veel groetjes,

  Moeke Hilde (nr1)

 12. Mmm! Al die planten en bloemen zien er zo goed uit! Onder het motto “kiezen is verliezen” wil ik heel graag de blauwe knoop en de gewone zonnehoed eens uitproberen.

  Alvast bedankt!

  Gert (nr 12)

 13. Ik heb al 2 jaar geen boontjes gezaaid, dus ik wil voor volgend jaar jouw bonenmix wel eens proberen. Bijtjes en vlinders maken me blij dus zaadjes van de blauwe knoop en de wilde peen ook. En omdat ik mensen en mezelf graag verwen met kleine boeketjes uit mijn tuin de reukerwtjes en de malva ook. En mijn excuses voor mijn hebberigheid, maar van zaadjes word ik steeds overenthousiast 🙂

  Groetjes

  Anneleen (nr 2)

 14. Dag Rob,
  ik wil die reukerwtjes en lavatera graag eens proberen!
  groetjes
  Saskia (nr. 3)

 15. Blij dat de erwtjes het goed deden daar!
  Ik heb wel interesse in de klimboontjes, de blauwe knoop, lavatera en wat reukerwtjes. (nr 10)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *