Zaden van Jan, nr 15

Jan oogstte volgende zaden uit zijn beginnende biologische natuurlijke moestuin.
Picant pepertje: Hungarian carrot (5000-30000 scoville)
Picant pepertje: Rezha Macedonian peper (1000-8000 scoville)
Picante peper: gekregen en benoemd als ‘grote dikke lange cayenna’
Paprika: Diamond
Paprika: Mini chocolate bell
Paprika: Marconi red
Paprika: Rode punt
Tomaat: San marzano
Tomaat: Santella (kerstomaatje)
Tomaat: Gardeners delight
Bush basilicum (=Griekse basilicum?)
Dille
Vijgenbladpompoen (=Boule de Siam?)
Physalis 
Appel komkommer
Olijf komkommer

16 gedachten over “Zaden van Jan, nr 15

 1. Dag Jan, ik heb je envelop ontvangen. En dat pepertje probeer ik graag uit!

 2. Hallo Jan,
  De zaden zijn goed aangekomen. Bedankt ervoor, ik ben benieuwd of het wat gaat worden volgend jaar!

  Groetjes, Leonie
  moestuin-leonie.blogspot.nl

 3. dag Jan,
  ik verstuur je pompoen, courgette, boerenkool en koreander.

  indien mogelijk maak je me blij met basilicum, kerstomaatjes en iets van paprika, maakt niet uit welke.

  groetjes

  carina nr 20

 4. Hoi ik ben Carolien en heb interesse in bush basilicum en physalis

 5. Hoi Jan,

  Voor onze Tuin zouden wij het volgende wel leuk vinden; Paprika: Diamond, Vijgenbladpompoen, Physalis

  MVG

  Sven Nr 7

 6. Hallo Jan,

  Mijn interesse gaat uit naar Gardeners Delight en San Marzano.
  Met groeten, Luci nr. 24

 7. dag jan ik heb interesse in deze zaden
  Picant pepertje: Hungarian carrot (5000-30000 scoville)
  Picant pepertje: Rezha Macedonian peper (1000-8000 scoville)’
  Paprika: Diamond
  Paprika: Marconi red
  Tomaat: Santella (kerstomaatje)

  Groetjes Femke nr 17

 8. Ik zou graag de Gardener’s delight opnieuw hebben. Enkele jaren geleden waren de zaden ineens op, en ik vergat om er nieuwe te oogsten…
  Heidi (2)

 9. Mijn mening over de moestuin planten is gebaseerd op ‘gemakkelijkheid van kweken’ en hoe nuttig/frequent/gemakkelijk ik ze kan verwerken in de keuken. Doe met de zaden vooral jouw ding, en laat mij volgend jaar jouw mening weten indien die afwijkt van mijn mening.

  De vijgenbladpompoen is een pompoen met als enigste bijzonderheid zijn bladvorm (diep ingesneden zoals een vijgenblad). De plant groeit goed en geeft veel vruchten (>20). Ik oogst pompoenen als bewaargroente voor in de winter, dus groot en hard. Ik vind de smaak flauw, zelf geroosterd in de oven met enkele kruiden is de smaak flauw. Zeker geen vergelijk met uchiki kuri of zelf butternut.

  De griekse basilicum is lekker, maar het gemak van oogsten is laag in vergelijking met grootbladige (standaard?) basilicum. Je moet véél kleine blaadjes oogsten en kuisen vooraleer je er een gerecht mee kan maken. Ze zijn wel ideaal om één of enkele blaadjes te oogsten als ‘decoratie’ of afwerking van een gerecht. De plant op zich is wel decoratief en geurt goed.

  De appelkomkommer is in mijn ogen een faits divers en geen opbrengstgewas. De vruchten zijn klein (diameter kleine appel), de smaak is flauw -en dat voor een komkommer… De plant zette bij mij niet zo gemakkelijk vrucht waardoor ik veel plant en weinig vrucht had. Ik had een andere soort komkommer (gestekelde) ernaast staan die wel goed vrucht zette, dat was echt een opbrengstplant, veel vruchten, ideale grote en weinig plantonderhoud.

  Na drie planten afgebroken te hebben wil ik wel zeggen dat de tomaat gardeners delight en de physalis persoonlijke favorieten zijn. Goede planten, makkelijke planten, grote opbrengst, goede smaak van de vruchten, etc.

 10. Dag Jan,
  die vijgenbladpompoen lijkt me ontzettend boeiend. Eet jij de vruchten jong, zoals courgettes en met schil, of laat je ze groot worden? Ik zou ze zelf graag eens willen proberen! En anders de Griekse basilicum wel.
  groetjes
  Saskia (nr 6)

 11. Dag Jan,
  Toch al een mooie collectie als beginnend moestuinier. Ik hen interesse in de Griekse basilicum en de physalis

  Groetjes
  Anneleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *