We love de wadden

Ik ben hier de laatste tijd nogal in een weemoedige bui merk ik zelf op. De laatste 3 berichtjes beginnen steevast met de zomer is voorbij, het is gedaan met die mooie zomer, de zomer is voorbij gevlogen … en dan kom ik nu nog af met een berichtje over de Waddeneilanden waar we in juli een weekend verbleven terwijl de kinderen op scoutskamp waren. Nu zijn we al wel 2 keer op Texel geweest. Maar ons bezoek aan Ameland en Schiermonnikoog heeft toch wel een serieuze indruk op me gemaakt. Wat een prachtige brok natuur, met een op- en top-eilandgevoel. Ver weg van alle drukte! Een heerlijke plek waar ik zeker nog naartoe wil gaan! De eerste dag verbleven we op Ameland, heerlijk rondgefietst hebben we er en genoten van de leuke fietspaadjes door de duinen! We verbleven in de sfeervolle B&B op het vasteland in Rinsumageest namelijk Claercamp. Een heel gezellige plek waar je in de watten wordt gelegd door Matsje en Sjoerd. Op dag 2 brachten we een bezoek aan de Jakobstuin, dat vertelde ik jullie hier al eens. Gingen we wandelen in het nationaal park Lauwersmeer; Dag 3 was toch wel het toppunt van ons weekend. Want toen gingen we een dagje naar Schiermonnikoog! In vergelijking met Ameland was het daar een pak rustiger en had de natuur daar nog meer de bovenhand. En volgend jaar? Dan wil ik gaan kamperen op Vlieland!

8 gedachten over “We love de wadden

  1. Mijn vrouwtje en ik gaan al vele jaren een weekje in Nederland fietsen. Het liefst ergens aan de zee of midden in de Veluwe. De rust en de immense stilte van de natuur is bij onze noorderburen nog steeds een feit. ’t is een zalig land om ’te onthaasten” 🙂

  2. Heerlijk, de Waddeneilanden! Let even op dat je Vlieland niet pakt in het hoogseizoen. Of een natuurcamping aldaar. Zijn die daar trouwens wel?
    Schiermonnikoog is autovrij en misschien het meest rustige eiland.
    Maar wat missen we een stuk nazomer. Het weer is om te huilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *